All seasons spinning
Image default
Woningen

Alle soorten trappen en leuningen op een rijtje

Heb jij zin om lekker te klussen in je woning? Of ga jij je eigen huis bouwen? Dan moet je goed nadenken over welke trap en welke leuning je gaat gebruiken. Of je nu gaat renoveren of een nieuwe trap gaat maken of laten zetten, het is goed om te weten waaruit je kan kiezen. Bij Lamiwood is er een enorm aanbod aan traponderdelen: de trap zelf, leuningen, balustrade, leuningdragers, smetplanken en nog veel meer. In dit artikel leggen wij uit, wat het assortiment is en waar u uit kan kiezen al u een nieuwe trap wil of de trap wil renoveren.

 

Er zijn heel veel soorten trappen, maar ze zijn allemaal onder te verdelen in twee categorieën: open trappen en dichte trappen. Open trappen zijn minder opvallend en verdwijnen leehnavasor meer in de achtergrond, maar ze zijn wel minder veilig. Dichte trappen zijn duurder, maar geven wel de mogelijkheid tot een opbergruimte onder de trap. Bovendien zijn ze veiliger voor kinderen, die kunnen niet zomaar tussen de traptreden doorglippen. De keuze is aan u!

 

Trappen hebben allemaal een verschillende vorm, die gaan we nu met u doornemen. Ten eerste heb je een wenteltrap, deze ziet er stijlvol uit maar neemt wel redelijk veel ruimte in beslag. Bovendien is deze trap niet geschikt voor ouderen of voor kinderen. Dan heb je een spiltrap, dit is een wenteltrap die geleid wordt langs een centrale as, dit is kleiner en goedkoper dan een wenteltrap. Ten derde zijn er nog rechte trappen, die gaan dus recht naar boven. Een rechte trap kan komen met een boven- of onderkwart, dat is een draai van 90 graden aan de bovenkant of onderkant van de trap.

 

Als laatste moet je nog nadenken over de trapleuning. Er is een ruime keuze aan materialen, vormen en kleuren. Het meest populair zijn de trapleuningen van hout of van plastic, maar het kan ook van aluminium gemaakt zijn. Kortom, voor ieder zijn eigen voorkeur.

https://www.lamiwood.nl/

Related posts

De Vlaamse verzekering gewaarborgd wonen: gratis bescherming voor uw thuis

Snel je huis verkopen tegen een marktconforme prijs

Verhuisbedrijf den Haag