All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over het gebruik van medicinale paddo’s

Veel mensen schrikken of deinzen terug wanneer het woord ‘paddo’ valt. De meesten van hen hebben namelijk (onterecht) een negatief beeld gevormd van deze heilzame paddenstoelen die bij een gering gebruik behoorlijk wat positieve gezondheidseffecten kunnen hebben. Maar wist u ook dat er een wezenlijk verschil is tussen de verschillende soorten paddenstoelen? Zo zijn er natuurlijk de standaard paddo’s te koop, maar ook zogenaamde medicinale paddo’s. In deze blog willen wij u graag meenemen in de wereld van de medicinale paddo’s. Leest u verder?

 

Het verschil met magic truffels of mushrooms

 

Het woordje ‘paddo’s’ is eigenlijk niets meer of minder dan een verzamelnaam voor alle paddenstoelen met een hallucinerende of bewustzijnsveranderende werking. Omdat paddo’s een sterk hallucinerende werking kunnen hebben wanneer er een bepaalde hoeveelheid van wordt ingenomen, zijn deze paddenstoelen alleen te koop in een zogenaamde smartshop. Ze zijn dus niet vrij verkrijgbaar in een standaard drogisterij op de hoek van de straat. Medicinale paddenstoelen of paddenstoelsupplementen zijn dat wél. Deze kunt u gewoon fysiek en online in een natuur- of gezondheidswinkel kopen. De reden dat medicinale paddo’s wel vrij verkrijgbaar zijn, zit hem in het feit dat deze paddenstoelen geen psychoactieve werking hebben. Wel ondersteunen ze diverse organen en lichaamsprocessen en hebben ze een positief effect op de gezondheid.

 

De positieve effecten van medicinale paddo’s

 

Medicinale paddo’s hebben een positief effect op de hersenactiviteit, de vitaliteit en het immuunsysteem. Afhankelijk van het soort medicinale paddo, zullen de volgende werkzame stoffen in een bepaalde verhouding aanwezig zijn: polysachariden, triterpenen en enzymen. De aanwezigheid en verhouding van deze stoffen bepaalt uiteindelijk voor welke klachten u een specifieke paddenstoel kunt inzetten. Zo zal de ene medicinale paddo het geheugen en de focus verbeteren, terwijl de andere beter ingezet kan worden ter ondersteuning van de spijsvertering en het immuunsysteem. 

 

Pas op met andere medicijnen!

 

Gebruikt u al andere, reguliere medicijnen? Houd er dan rekening mee dat medicinale paddo’s de werking hiervan kunnen belemmeren of juist versterken. Overleg altijd eerst met een gespecialiseerde arts voordat u medicinale paddo’s gaat gebruiken. Ook wanneer u lijdt aan een auto-immuunziekte moet u goed oppassen.

 

https://dutchmicrodosing.com/