All seasons spinning
Image default
Woningen

Binnendeuren kopen en plaatsen

 

Geluidsisolerende ramen: hoe beïnvloedt geluid de gezondheid?
Geluidsisolerende ramen zijn een brandend probleem voor opnamestudio’s of laboratoria, medische, wetenschappelijke, overheidsinstellingen. Het is niet minder relevant voor inwoners van megalopolissen. Het lawaai van de straat is niet alleen vervelend. Het is gevaarlijk voor de gezondheid. Het is niet alleen het geluid buiten de pijngevoeligheid dat schadelijk is. Het eentonige gezoem van voertuigen buiten het raam is ook gevaarlijk. In dit artikel leer je wat het effect van stadslawaai op de menselijke gezondheid is, hoe geluidstrillingen de conditie van het lichaam beïnvloeden en hoe je dit effect kunt verminderen met behulp van ramen.

Geluiddichte ramen

Geluidsvervuiling
Het menselijke verlangen naar stilte is natuurlijk en begrijpelijk. De mens wordt gedreven door een bijna primitief instinct wanneer hij zichzelf probeert te beschermen tegen opdringerige geluiden. In de oudheid wezen verschillende geluiden op gevaar, dat werd aangezet om te vluchten of de vijand te bevechten.

De WHO heeft een definitie gegeven van het ongecontroleerde effect van geluid op het lichaam. Geluidsvervuiling wordt door experts op de tweede plaats gezet bij de beoordeling van bedreigingen voor de menselijke gezondheid. Hierboven is alleen luchtverontreiniging.

Hoe beïnvloedt geluid de gezondheid?
Gehoorproblemen zijn niet de enige negatieve gevolgen van iemands blootstelling aan geluidsgolven. Als we lange tijd aan geluid worden blootgesteld, maakt ons lichaam cortisol aan – het “stresshormoon”. Als het niveau wordt verhoogd, is darmklachten mogelijk, slapeloosheid, migraine en bloeddrukstijging.

Hypertensie is de meest zorgwekkende reden tot bezorgdheid. Het verhoogt soms de kans op een hartstilstand. Volgens onderzoeken van de Wereldgezondheidsorganisatie neemt deze kans met ongeveer 12% toe voor elke 10 decibel blootstelling aan een persoon.

Straatlawaai is ook een bedreiging voor de intelligentie. Wanneer cortisol hoger is dan normaal, is de prefrontale cortex, ook wel het planningscentrum genoemd, veel actiever. Het is geen toeval dat het denkproces en het onthouden aanzienlijk worden bemoeilijkt door lawaai.

Geluidsisolatie kunststof ramen in een appartement als redding
Lawaai van de straat heeft een negatief effect op de menselijke conditie. Moderne kunststof ramen helpen uzelf te beschermen tegen de invloed van vreemde geluiden en blijven in stilte. Voor de beste geluidsbescherming is het beter om profielsystemen te installeren met triplexglas, driekamer glazen zakken. De stilste beglazing van Kaleva – Titan Plus en Design Plus, van REHAU – Intelio en Geneo.

Geluidspakket

Raamsystemen met ingebouwde zonwering Titan Plus van “KALEVA” zijn gevuld met een tweekamerglaspakket van 4 cm dik, vijf millimeter glas in een aluminium profiel. De producten verminderen het geluid met 36 dB. Design Plus heeft een 58 mm stille glaseenheid bestaande uit een paar typisch 4 mm glas en twee 6 mm glas. Geluidsisolatie van het systeem – 40 dB. De profielen “Intelio” en “Geneo” van “REHAU” isoleren geluid met een indicator van 46 dB.

Doe-het-zelf verhoogde geluidsisolatie van kunststof ramen
U kunt de geluidsisolatie van uw beglazing op verschillende manieren verbeteren.

De verzegeling vervangen. Het rubberen circuit verslechtert snel. Na demontage en het reinigen van de PVC van de lijm wordt een nieuwe afdichtingscontour van siliconen of kit op het profiel gelijmd.
Gaten en kieren tussen het profiel en de muur opvullen met polyurethaanschuim, gips, stopverf.
Zorgt voor een strakke aandrukking van de vleugels en hellingen naar het kozijn. Een kit en afdichtrubber helpen om deze taak het hoofd te bieden.
Installatie van een nieuwe dubbele beglazing – met dikker glas, triplex, glas van verschillende diktes, met een bredere afstandhouder, met inert gas als vulling.
Hoe kunststof ramen kiezen met de hoogst mogelijke geluidsisolatie?
Let bij het kopen van raamsystemen op de parameter Rw. Het geeft een idee van de klasse van geluidsisolatie van PVC-ramen, volgens GOST moet de indicator 29 dB overschrijden. Maar geluidsabsorptie hangt grotendeels af van de externe omgeving. Het maakt uit waar de raamopening gaat. De geluidsisolatie van de ramen in het appartement moet hoger zijn als ze uitkijken op een snelweg of als er spoorlijnen of een vliegveld in de buurt zijn.

Overweeg het type glaseenheid. Stiller asymmetrische glazen zakken met de formule “6-8-4-6-4”. Symmetrische analogen “4-8-4-8-4” dempen de geluidsgolf minder effectief. Onthoud: het dikste glas moet extern worden gemonteerd.

Nu weet je hoe je het raam maximaal geluiddicht maakt. Niets ingewikkelds – het is voldoende om regelmatig de glasvulling op integriteit te controleren, de vleugels – op hun dichtheid aan het kaderprofiel. Om ervoor te zorgen dat de geluidsisolatiecoëfficiënt van ramen met gesloten vleugels het hoogst is, moet de geluidsbescherming langs alle openingen van het appartement worden verhoogd.

 

Binnendeuren kopen en plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/