All seasons spinning
Image default
Woning en Tuin

Blokdeuren: één met de wand en je woning

Wanneer je woning gerenoveerd wordt of als je gaat verhuizen, moet je met van alles rekening houden. En als er toch verandering plaats gaat vinden, kun je direct kijken naar de deuren in huis. Hoewel dit misschien niet bovenaan het lijstje staat, kun je met blokdeuren een moderne twist geven aan je woning.

Deze blokdeuren zijn helemaal on trend omdat ze als het ware deel uitmaken van de wand, waardoor je een mooi en strak geheel krijgt, in je hele woning! Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een blokdeur en wat zijn de voordelen?

Een moderne en strakke uitstraling

Blokdeuren kun je dus door het hele huis laten plaatsen en zorgen voor een strakke uitstraling. Helemaal bij moderne en minimalistische woonstijlen komen blokdeuren heel goed tot hun recht. Bij blokdeuren worden de deur en het kader gelijk met de muur geplaatst, en meestal ook in dezelfde kleur als de muur afgewerkt.

De deur heeft onzichtbare scharnieren en in tegenstelling tot een normale deur is een blokdeur dus helemaal strak en zie je dus helemaal niets zitten, behalve de deurklink. Blokdeuren worden gemaakt met een houten of aluminium blokkader en hebben geen frame. Hierdoor is alleen de deur zichtbaar, omdat de omlijsting wordt afwerkt met de muur.

Functioneel, makkelijk en modern

Ook de toepassingen van blokdeuren in je woning zijn zeer ruim. Zo heb je ten eerste de mogelijkheid om een deur op maat te bestellen, zodat het helemaal naar jouw smaak wordt ingericht. Kies je voor een blokdeur die doorloopt tot het plafond of een andere maat? Een groot voordeel van een blokdeur is dat het vrijwel overal ingepast kunnen worden.

Zowel deuropening als vloer kunnen van tevoren al afgewerkt worden en er is vrijwel geen voorbereiding nog. Dit maakt blokdeuren niet alleen een moderne, maar ook een makkelijke en functionele optie voor binnendeuren.

https://www.deurenshop.com