All seasons spinning
Image default
Dienstverlening

De geboorte TENS: een veilige en niet-medicamenteuze pijnstilling tijdens de bevalling

Wat is TENS? TENS staat voor Transcutane Elektrische Neurostimulatie en is een vorm van pijnstilling die gebruik maakt van elektrische stimulatie om pijn te verminderen. TENS wordt gebruikt bij verschillende vormen van pijn, zoals rugpijn en nekpijn. Daarnaast ook om de pijn van wee├źn te bestrijden tijdens de bevalling, in dit geval wordt er vaak gesproken over geboorte tens.

Hoe werkt TENS?

TENS werkt door middel van elektroden die op de huid worden geplakt. De elektroden geven kleine elektrische stroompjes af die de zenuwen stimuleren. Door deze stimulatie wordt de pijnbeleving verminderd en wordt endorfine vrijgemaakt, wat het lichaamseigen pijnstillende systeem activeert. De intensiteit van de elektrische stroom kan worden aangepast aan de behoefte van de vrouw.

Voordelen van TENS tijdens de bevalling

TENS biedt verschillende voordelen tijdens de bevalling. Allereerst is TENS een veilige en niet-medicamenteuze manier van pijnstilling, wat betekent dat er geen risico’s zijn voor de gezondheid van de vrouw en de baby. Bovendien is TENS gemakkelijk te gebruiken en kan het op elk moment tijdens de bevalling worden gestart. Dit betekent dat de vrouw zelf de controle heeft over de pijnstilling en het kan aanpassen aan haar eigen behoeften.

TENS kan ook bijdragen aan een kortere bevalling en minder behoefte aan andere vormen van pijnstilling, zoals epidurale verdoving. Dit komt doordat TENS ervoor zorgt dat het lichaam endorfine aanmaakt, wat kan bijdragen aan een effici├źntere bevalling.

TENS apparaat huren voor de bevalling

Het is mogelijk om een TENS apparaat voor bevalling te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij MaMMaTENS, een online aanbieder van TENS apparaten voor tijdens de bevalling. Het is belangrijk om het TENS apparaat ruim op tijd te huren, zodat er voldoende tijd is om het apparaat te leren kennen en te oefenen met het gebruik ervan.

Een TENS apparaat voor de bevalling is compact en draagbaar, zodat het gemakkelijk mee te nemen is. Het apparaat wordt geleverd met elektroden en instructies voor het gebruik. Het is ook mogelijk om extra elektroden te bestellen voor het geval de originele elektroden versleten raken.

https://mammatens.nl/