All seasons spinning
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u een kandidaat uit een andere stad kunt verhuizen

human resource information system

Een verhuispakket voor een kandidaat is een vergoeding voor onkosten die een werknemer maakt tijdens een territoriale verandering van werk. Het omvat de vergoeding van reiskosten voor uw eigen verhuizing, evenals voor gezinsleden. Dit kan ook de kosten van het huren van een woonruimte voor hun woning omvatten.

Veel bedrijven kampen met een personeelstekort, vooral in regio’s waar alle zeldzame specialisten grotendeels van gezicht bekend zijn. Maar grote steden en hoofdsteden zijn geen uitzondering, in de strijd om waardevol personeel ontwikkelen werkgevers actief immateriële manieren van motivatie en helpen ze “slimme hoofden” om de verhuizing zo comfortabel mogelijk te organiseren en zich aan te passen aan de nieuwe stad. Deze trend is vooral relevant voor de IT-sector, maar ook voor TOP-managers. De verhuizing kan van lange duur zijn, voor projectwerk of zonder deadline (permanent).

Waarom besluiten kandidaten te verhuizen vanwege werk?  

 1. Inkomensniveau. Als een bedrijf besluit een werknemer over te dragen, biedt het doorgaans een inkomen dat hoger is dan wat de aanvrager ontvangt.
 2. Verandering van de stad zelf. Niet tevreden met de stad waarin de kandidaat woont. Het kan een kleine regio zijn, of omgekeerd, iemand wil de metropool verlaten voor een rustiger en afgemeten leven.
 3. Interessante projecten of bedrijf. De complexiteit en interesse in het project is een uitdaging, een kans om uw ambities waar te maken. Als het bedrijf een klinkende naam, status en stabiliteit heeft, dan is dat ook een reden om te verhuizen.
 4. Carrière. Het vooruitzicht om te groeien in positie en hoger op de carrièreladder. Vooral relevant voor startups en organisaties waar sprake is van een goed gebouwd systeem van training en ontwikkeling van medewerkers.

Wat u vooraf beslist als u werknemers uit andere steden vervoert

Bedrijfsbudget

Investeer vooraf middelen voor verhuizing, rekening houdend met de financiële mogelijkheden van het bedrijf en zijn numerieke groei.

Opties voor verhuispakket

Dit kan hulp bij het verplaatsen omvatten.

 • Betaling van kaartjes voor de kandidaat afzonderlijk of voor zijn gezin als geheel
 • bagage betaling
 • hulp bij het verkrijgen van documenten voor werk, werkvisa
 • een eenmalige vergoeding voor de verhuizing (kan naar het salaris gaan met een verdere inhouding of als een extra gratis bonus)
 • betaling voor huisvesting op proef of doorlopend
 • hotelbetaling voor de periode van het zoeken naar accommodatie (als de organisatie geen volledige vergoeding voor accommodatie biedt)
 • een appartement vinden en betalen voor de diensten van een makelaar (zonder huur te betalen)
 • vergoeding voor reizen naar huis (als de verhuizing tijdelijk is)

Risico’s minimaliseren

Bereid al het papierwerk voor voordat u geld toewijst aan een nieuwe werknemer. Voordat u een arbeidsovereenkomst ondertekent, moet u wettelijk de manier bepalen om reis-, huisvestings- en andere onkosten te vergoeden. Wat gebeurt er als de werknemer de proeftijd of andere overmachtsituatie niet haalt? Geef geen geld uit tot het moment van registratie. De aanvrager kan zelf zijn vlucht betalen en vervolgens het bedrag ter betaling verstrekken.

Aanpassing versnellen

Het creëren van de meest comfortabele werkomstandigheden voor elke medewerker is een van de belangrijkste taken van de HR-afdeling. Bijzonder acuut is het probleem bij niet-ingezetenen, tk. Van baan veranderen is op zichzelf al stressvol, en daarna de stad zelf veranderen. Om de risico’s van “dumping” te minimaliseren, neemt HR daarom alle zorgen van verhuizing op zich (kaartjes kopen, overbrengen, huisvesting zoeken), op sommige momenten is het hulp bij het verkrijgen van documenten voor werk, vooral als de werknemer een andere nationaliteit heeft. In het geval dat het hele gezin verhuist, nemen sommige bedrijven de kwestie van het vinden van een kleuterschool (school) voor kinderen en andere zaken op zich.

Aanbevelingen voor de fasen van het werven van niet-ingezeten werknemers

 1. Skype-interview (videogesprek vereist) voor beoordeling van zachte en harde vaardigheden
 2. Kennismaking met het team via Skype (kan als extra fase worden opgenomen, het hangt allemaal af van de interne keuken van de selectie van het bedrijf zelf)
 3. Als je de kandidaat leuk vindt, toon hem dan je interesse en nodig hem uit op kantoor voor een persoonlijk gesprek (alle kosten zijn voor rekening van het bedrijf, in de regel, accommodatie voor niet meer dan twee dagen, tickets en overdracht in overleg tussen beide partijen)
 4. Bij een persoonlijk gesprek dienen de direct leidinggevende en het team (afdeling) waar de medewerker gaat werken aanwezig te zijn. Een must-have rondleiding door het kantoor!
 5. Referenties verzamelen van voormalige werkgevers.
 6. Als alles goed gaat, wordt er een offerte en een pakket documenten voor verhuisvergoeding uitgebracht.
 7. Bij twijfel kun je de kandidaat een betaalde stage van 1-2 weken bij het bedrijf aanbieden.
 8. Het is niet overbodig om de beveiligingskandidaat te achtervolgen

Medewerkers verhuizen is niet zo eng)

job consultancy

https://www.globalrecruitment.info/