All seasons spinning
Image default
MKB

Wat moeten kleine business owners doen?

De meeste uitdagingen bij het starten van een bedrijf hebben te maken met het goed doen van de kleine dingen. Zoals elke goede coach op een bepaald moment heeft gezegd: De grondbeginselen brengen je naar de top.
Als u denkt aan het starten van een klein bedrijf, zorg er dan voor dat u deze tien belangrijke regels voor kleine bedrijven volgt:

 

1. De eerste stappen naar succes is geld

De belangrijkste reden waarom kleine bedrijven failliet gaan is gebrek aan geld, niet gebrek aan winst. U moet een goede cashplanning maken en de hefbomen in uw bedrijf begrijpen die uw geld kunnen beïnvloeden.

Koopt u inventaris?

Hoeveel moet u bij de hand hebben?

Verzamelt u betalingen van klanten?

Hoe lang duurt het voordat ze u betalen?

Heeft u leningen die u moet terugbetalen?

Bent u afhankelijk van voorraden die door de marktomstandigheden (bijvoorbeeld brandstof) in prijs variëren?

Er zijn een aantal “hefbomen” in uw bedrijf die uw kaspositie beïnvloeden. U moet die hefbomen begrijpen.

2. U moet een op gegevens gebaseerde cultuur ontwikkelen.

Hoe meer u gegevens kunt bijhouden en gebruiken om zakelijke beslissingen te nemen, hoe beter uw beslissingen zullen zijn. Daarvoor heeft u een goede laptop nodig. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de juiste opties. Er zijn namelijk veel betaalbare mogelijkheden. 

Tegenwoordig heeft u zelf de keuze voor een prachtige Laptops met touchscreen. Daarmee regelt u uw zaken snel en gemakkelijk, waardoor er veel tijd bespaart wordt om te doen waar u goed in bent. Ga dus direct op zoek naar de juiste laptop!

3. U moet zich bezighouden met Lean Planning.

Het is belangrijk om een strategisch en financieel plan te ontwikkelen en dit op regelmatige basis te volgen, in tegenstelling tot het doen van een lang geschreven document dat u eenmalig gebruikt en dat u in een lade houdt.

Planning is een doorlopend instrument dat gebruikt moet worden om de aannames die je hebt over je bedrijf te begrijpen, en of die aannames juist zijn, of dat je misschien aanpassingen moet doen en je aannames moet veranderen.

60 procent van de kleine bedrijven die in Amerika falen door gebrek aan geld, niet door gebrek aan winst – met behulp van Lean Planning kun je snel begrijpen of je aannames over je financiën hebt gemist die uiteindelijk een negatief effect zullen hebben op je geld. Misschien dacht u dat u elke 30 dagen snel betaald zou worden.

Door het aangaan van een lopende planning en vervolgens het bijhouden van de werkelijke resultaten van uw bedrijf in vergelijking met uw plannen kunt u snel uitzoeken of u in werkelijkheid elke 45 dagen (in plaats van elke 30 dagen) betaald krijgt, en zo ja, kunt u snel en adequaat uw kredietlijn verhogen, en uw zakelijke cash gezond houden – voordat u in de problemen komt.

LivePlan’s Dashboard is een eenvoudig te gebruiken plannings- en financiële tracking tool die we gebruiken om Lean Planning te doen en het integreert met de QuickBooks account van een bedrijf om het tracking stuk gemakkelijk en geautomatiseerd te maken.

4. U moet uw marges op al uw producten en diensten begrijpen.

 

Ik heb met veel kleine bedrijven gewerkt die alleen hun bottom line begrijpen, en niet hoe individuele producten en/of diensten en hun winstmarges bijdragen (of wegnemen) van de bottom line.

Ik heb met veel kleine bedrijven gewerkt die alleen hun bottom line begrijpen, en niet hoe individuele producten en/of diensten en hun winstmarges bijdragen (of wegnemen) van de bottom line.

Ik heb onlangs gesproken met een kleine commerciële bankier die een klant probeerde te helpen om hun bedrijf klaar te maken om te verkopen. Het was een bedrijf dat 20 miljoen dollar aan inkomsten per jaar had, en dat al 20 jaar lang. De eigenaren waren geschokt en verbijsterd om te beseffen hoe weinig het bedrijf eigenlijk waard was, omdat hun winstmarges zo klein waren.

In een bedrijf van 20 miljoen dollar maakten ze maar zo’n 110.000 dollar winst. Het blijkt dat toen ze zich in het bedrijf groeven, ze meerdere productlijnen hadden die de winst naar beneden sleepten als gevolg van de vreselijke marges. Als ze zich hadden ontdaan van die productlijnen, zouden ze slechts ongeveer $13 miljoen aan inkomsten hebben gemaakt, maar meer dan $1 miljoen aan werkelijke winst.

https://www.ny400.nl/