All seasons spinning
Image default
Industrie

Wat zijn CNC machines

CNC machines zijn computergestuurde machines die worden gebruikt voor het snijden, vormen en boren van materialen. CNC staat voor Computer Numerical Control.

Een CNC-machine is een apparaat dat wordt gebruikt om een digitaal 3D-model om te zetten in een fysiek object. De machine kan worden bestuurd door een computer of handmatig worden bediend door een operator. De CNC-machine kan worden geclassificeerd als handmatig of geautomatiseerd op basis van het besturingssysteem. Handmatige CNC’s worden bestuurd door de operator, terwijl geautomatiseerde CNC’s door de computer worden bestuurd met behulp van CAD-software. Een sterk staaltje techniek. 

 

Hoe werken CNC Machines

CNC machines werken door materiaal te snijden of te vormen volgens een door de computer gegenereerd ontwerp. De ontwerpen voor CNC machines worden gemaakt met behulp van computerondersteunde ontwerpsoftware (CAD). Zodra het ontwerp compleet is, wordt het ingevoerd in de computer van een CNC machine en de machine begint het materiaal te snijden of te vormen. CNC machines kunnen worden gebruikt om alles te maken, van kleine onderdelen tot grote producten. Dit maakt de CNC machine ontzettend belangrijk in het productieproces van een verscheidenheid aan producten. 

 

Verschillende industrieën

CNC machines worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder productie, engineering en houtbewerking. CNC machines zijn er in verschillende maten en kunnen worden gebruikt voor verschillende materialen. CNC-machines worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan onderdelen te produceren, zoals metalen en plastic producten, meubels en zelfs voedsel. Ze worden ook gebruikt bij het snijden van metalen platen, het boren van gaten, graveren en frezen. Belangrijk nog om te benoemen dat deze machines kunnen zowel voor kleinschalige productieruns als voor grootschalige fabricage worden ingezet kunnen worden. Dat maakt dat ze eigenlijk overal gebruikt worden. In de grote industrie maar ook bij kleinere bedrijven. 

https://bmtmachines.nl/cnc-machines/