All seasons spinning
Image default
Bedrijven

Alles over kamperen

De ontwikkelingen op kampeergebied staan zeker niet stil. Waar je vroeger keuze had uit een tent, een caravan of een vouwwagen, zijn er nu nog veel meer opties. Maar welke optie is het meest geschikt voor jou? Hieronder een overzicht.

Tent

 

Tenten heb je in verschillende afmetingen, van een klein koepeltentje tot een volledige gezinstent met leefruimte. Bij aankomst zal je je tent moeten opzetten en dit vergt wat tijd en moeite. Ook is het minder comfortabel dan bijvoorbeeld een caravan of camper. Het voordeel van een tent is wel dat het compact op te bergen is. Je kan hem thuis dus makkelijk kwijt, maar ook in de auto neem je hem makkelijk mee.

Caravan

 

De caravan kennen we allemaal wel. Je hebt je eigen droge plekje bij je en je hoeft bij aankomst niets meer op te zetten. Wel kan je je caravan natuurlijk uitbreiden met een voortent. Handig is dat je de caravan op de camping kunt neerzetten en dan wel met je auto op pad kunt. Het nadeel van een caravan is echter dat niet iedereen zomaar met een caravan kan rijden. Je hebt er een speciaal rijbewijs voor nodig en vergt wat oefening. Ook heb je thuis plaats nodig om je caravan ergens te stallen als je er geen gebruik van maakt. Of moet je ergens een plek huren om je caravan te stallen.

Camper

 

Een camper lijkt op een caravan, maar je hebt er geen speciaal rijbewijs voor nodig. Een camper is vooral handig wanneer je wilt rondtrekken en slecht een of enkele nachten op een plek verblijft. Het nadeel is echter dat je overal met de camper naar toe moet, ook als je alleen even boodschappen wilt doen. Daarom is het minder geschikt als je langere tijd op een plek wilt staan.

Autodaktent

 

De naam zegt het al: een autodaktent is een tent voor op je autodak. Het voordeel van een tent op je autodak, is dat je niet afhankelijk bent van de ondergrond waar je staat. Je ligt altijd droog en comfortabel. Daarnaast biedt het je veel flexibiliteit, avontuur en gemak. Binnen enkele minuten heb je je autodaktent uitgeklapt en kan je slapen.

https://www.koalacreek.info/