All seasons spinning
Image default
Toerisme

Ardennen

wandelingen Ardennen

Kom je naar België of woon je en wil je even weg van de drukte van steden als Gent of Brussel, dan is de Ardennen precies wat je leuk vindt.

De Ardennen maakt deel uit van Wallonië, een aaneenschakeling van beboste heuvels van België en Luxemburg tot aan de rand van Frankrijk. Naast het vele groen zijn er in de Ardennen ook veel natuurlijke rivieren.

De Ardennen is een zeer aantrekkelijke bestemming voor mensen die op zoek zijn naar avontuur. De uitgestrekte bossen bieden fietsen en wandelen, maar ook jagen en vissen. In het Nationaal Park kun je genieten van een wandeling van 4 km die je langs verschillende architectonische Romeinse overblijfselen brengt. De rest wordt in de winter niet verwend, want je kunt er heerlijk skiën en snowboarden.

De Ardennen speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van België. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de stad Bastogne getuige van een Duitse verrassingsaanval op Britse en Amerikaanse troepen tijdens de Slag om de Ardennen. U kunt een uitstapje maken naar de citadel van Dinant en het enorme fort boven de klif zien dat tijdens de oorlog werd gebruikt. De Ardennen herbergt de Amerikaanse begraafplaats voor soldaten die zijn omgekomen in de strijd. Er is een beiaard op de begraafplaats die elke dag het Amerikaanse volkslied speelt, als eerbetoon aan de gevallen kameraden die daar begraven liggen.

Of u nu snakt naar frisse lucht of historische bezienswaardigheden, de Ardennen zullen uw wensen meer dan bevredigen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html