All seasons spinning
Image default
Sport

Fysieke sportbekers koppelen aan digitale (sport)omgevingen

In de traditionele zin gaat het als volgt: er wordt een wedstrijd georganiseerd waar deelnemers zich voor inschrijven, het evenement wordt gehouden en er rolt een winnaar uit die op het podium een sportbeker, kampioensschaal of medaille krijgt uitgereikt.

In de moderne tijd, waar technologie, platforms en het internet een voorname rol spelen, is het bovenstaande niet altijd de beste manier om sporters te belonen, of om een wedstrijd in te steken. Toch is daarmee de rol van sportprijzen bij evenementen lang niet voorbij. Sterker nog, de kansen liggen voor het oprapen!

Sportbekers en medailles voor sporters op afstand

We zitten midden in een pandemie. Dat betekent dat veel grote sportevenementen niet, of alleen in sterk aangepaste vorm door kunnen gaan. Een voorbeeld daarvan is de Bredase Singelloop. Een grote hardloopwedstrijd in en rondom het centrum van Breda. Omdat er teveel mensen bij elkaar komen, is ervoor gekozen om mensen zelf een route uit te laten stippelen. Via de tracer in de schoen wordt bijgehouden hoe snel diegene de uitgekozen afstand loopt. Door sportbekers en medailles te bestellen en deze op te sturen naar de winnaars geef je toch een blijk van waardering en respect jegens de prestatie van de sporter, ook al kan er geen grote, openbare prijsuitreiking plaatsvinden.

Een wisselbeker of kampioensschaal kopen voor wekelijkse sportlessen

De sportscholen hebben een relatief kleine maar erg trouwe, vaste groep sporters. Veel mensen zijn weliswaar lid van een sportschool maar er zijn er maar weinig die iedere week trouw meerdere keren komen sporten. Met name bij groepslessen merk je dat er een soort teamgevoel ontstaat wanneer een groepje mensen lange samen lessen volgt. Door een wisselbeker of kampioensschaal te kopen en deze uit te reiken aan degene die het meest geweest is of iets bijzonders heeft gedaan, stimuleer je de onderlinge competitie op een leuke maar niet dwingende manier. Je kunt de wisselbeker of kampioensschaal zelfs in de club tentoonstellen en simpelweg de naam veranderen naar de ‘sporter van de maand’.