All seasons spinning
Image default
Sport

Accupressuurmat gebruiken voor ontspannen spieren

Een accupressuurmat wordt ook wel een spijkermat genoemd. De mat is voorzien van kleine plastic punten ‘spijkers’ welke bepaalde delen van je lichaam stimuleren om bijvoorbeeld pijn te verzachten of soepeler te kunnen bewegen. Er zijn veel verschillende matten die je kunt kopen. De beste spijkermat is een mat van goede kwaliteit waar je lang mee kunt doen en zorg voor een goede stimulatie van de huid.

Gebruikers van een spijkermat geven aan dat de mat voor ontspanning van de spieren met als gevolg dat er veel spanning uit het lichaam verdwijnt. Wanneer je last hebt van rug- en nekpijn zijn de accupressuurmatten dus ideaal. Naast het verzachten van spanning zorgt de mat ook voor het verlichten van angst en stress klachten. Wanneer je een druk leven hebt en vaak stress en spanning hebt zorgt de mat deze spanning en stress los te laten waardoor je je ontspanning voelt en lekker rustig de nacht in gaat.

De mat wordt vaak gebruikt voor het slapen gaan. Voordat je gaat slapen even heerlijk een tijdje op de mat liggen om heerlijk te ontspannen.

Voordelen:

  • Verlichting stress en angst
  • Verhoogt de bloedcirculatie in het lichaam
  • Verbetert het zuurstofgehalte
  • Vermindert spierspanning
  • Stimuleert de productie van endorfine om de stemming te verbeteren en te helpen bij depressie
  • Bevordert een goede nachtrust en vermindert slapeloosheid
  • Geeft het lichaam energie

Ook bij voetpijn, reflexologie kun je een accupressurmat gebruiken. Daarnaast zijn er ook mensen die aangeven dat het kan helpen bij hoofdpijn en migraine.

Op de mat kun je natuurlijk liggen of staan. Er zijn ook mensen die er yoga oefeningen op doen zodat je naast ontspannen liggen ook heerlijk kunt bewegen. Al kun je voor het doen van yoga oefeningen natuurlijk ook gewoon een goed yogamat kopen en eventueel combineren met het gebruik van yogablokken of dumbbells.

Related posts

Welke kenmerken heeft een goede coach in de sport

5 gezondheidsvoordelen van squash | Quality Squash Stores

Keuring voor een triatlon