All seasons spinning
Image default
Energie

Zonneboiler terugverdientijd, wanneer levert het wat op

Duurzamer gaan leven, steeds meer mensen doen dit. Het is een verstandige keuze. Iets meer denken aan de aarde en het milieu. Slimme keuzes maken op het gebied van duurzaamheid. Wat kun je doen om duurzamer te gaan leven? Hier zijn heel veel antwoorden op. Een oplossing is zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Zo kun je energie opwekken door middel van de natuur. De zon schijnt namelijk gewoon, zonlicht raakt nooit op. Een zonneboiler is een duurzame vervanger van aardgas. Je kan met het gebruiken van een zonneboiler heel veel gas en co2 uitstoot besparen. Dit is natuurlijk een heel mooi voordeel. Maar het is wel een investering. Over de zonneboiler terugverdientijd lees je hier meer.

De voordelen van een zonneboiler

Een zonneboiler is een hele mooie vervanging voor aardgas. Je verkleint je ecologische voetprint, je stoot namelijk een stuk minder co2 uit en je bent niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen. De voordelen van een zonneboiler:

 

  • Een duurzame manier van energie opwekken
  • Niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen
  • De zonneboiler terugverdientijd

Je investering terugverdienen, hoe lang duurt dat?

Een zonneboiler kopen is een flinke investering. Het is heel mooi dat je ermee wat doet voor de natuur en denkt om het milieu. Maar een investering is niet niks. Wanneer heb je de investering terugverdient? De zonneboiler terugverdientijd is niet precies te zeggen. Je verwarmt met een zonneboiler water op door middel van de zon. Hierdoor heb je straks een lagere energierekening. Maar hoe lang het duurt voor je de investering in de boiler weer terug hebt verdient, dat hangt af van een aantal dingen. Denk aan het type zonneboiler, hoeveel de zon heeft geschenen in het jaar en hoeveel energie je zelf verbruikt in het huishouden. Je kunt een inschatting maken door middel van het type zonneboiler en de grootte van het huishouden. Dan weet je ongeveer wat de zonneboiler terugverdientijd is.

https://www.zizon.nl/zonneboiler-terugverdientijd/

Related posts

De voordelen van een zonneboiler combi

Zonnepanelen Sneek

Hoe zonnepanelen u geld kunnen besparen