All seasons spinning
Image default
Energie

Hoe je 3 fase groepenkast vervangen?

Tegenwoordig is een groepenkast erg ingewikkeld. Weet jij hoe je een 3 Fase groepenkast vervangen moet? De meeste mensen niet behalve een elektricien. Deze weet hier alles van af en kan jou het zo uitleggen. Het werk van een elektricien omvat het werken met elektrische circuits en elektrische apparatuur. Zekeringen worden gebruikt om elektrische circuits en elektrische apparatuur te beschermen tegen doorbranden. Om het elektrische systeem van het huis te beschermen, moet een elektricien weten hoe hij verschillende soorten zekeringen moet gebruiken. Werken als zekering monteur vereist een hoog kennis- en vaardigheidsniveau.

Verschillende soorten zekeringen en circuits

Zekeringen zijn er in verschillende soorten, namelijk light-gots, light-guides, thermische beveiligingen en stroomonderbrekers. Elk type heeft een specifiek doel en wordt in verschillende toepassingen gebruikt. Zo wordt een light-got gebruikt in lamparmaturen om de gloeilamp te beschermen tegen oververhitting. Een stroomonderbreker beschermt een circuit tegen overbelasting door circuits te openen en te sluiten wanneer dat nodig is. Een thermische beveiliging beschermt circuits tegen oververhitting door de stroom uit te schakelen wanneer de omstandigheden dit vereisen. Bovendien identificeren zekering kaarten elk zekering type met de juiste informatie voor het repareren van defecte elektrische apparatuur.

Wat kan en moet een elektricien doen?

Een elektricien gebruikt fures om defecte circuits te repareren en om circuits te beschermen tegen doorbranden. Werken met zekeringen is lastig omdat de monteur zich bewust moet zijn van zijn bewegingen. Fuseren is het vasthouden van kleine metalen balletjes met een tang of het uitoefenen van druk met zwaar gereedschap. Bounce-zekeringen worden gebruikt om de veiligheid van een circuit te testen; dit houdt in dat je metalen ballen op een circuit laat vallen en wacht tot het ontploft. Tijdens het werk moet een elektricien zijn ogen beschermen door oogbescherming en een masker te dragen om te voorkomen dat metalen fragmenten zijn ogen of huid verwonden. Bovendien moet hij altijd veilig en in overeenstemming met de arbeidswetten werken bij het gebruik van gevaarlijke gereedschappen zoals steekvlammen of soldeerbouten. Dus wacht niet langer en huur nu een elektricien in bij je groepenkast problemen!