All seasons spinning
Image default
Sport

Wat is Fysio IJsselstein

Wat is Fysio IJsselstein

Als je last hebt van je spieren en gewrichten door een bepaald ongeval of verkeerde beweging, kun je naar de fysiotherapeut gaan, bijvoorbeeld fysio IJsselstein. Het is niet fijn als je niet goed kunt bewegen door pijn, sterker nog, het kan je humeur en zelfs je dagelijks leven flink belemmeren. Je wilt dan zo snel mogelijk af van de pijn. Het volgen van Fysiotherapie kan je daarbij helpen. Met bepaalde oefeningen wordt ervoor gezorgd dat de pijn vermindert doordat de druk op de zenuwen minder wordt, waardoor je weer normaal kunt bewegen. Vooral mensen met rugklachten hebben hier veel baat bij. 

 

Intakegesprek bij de fysiotherapeut

Wanneer je voor de eerste keer bij de fysio bent, zal er eerst worden besproken over je pijnklachten. Samen met de fysiotherapeut wordt er gezocht naar de oorzaak van je klachten. Ook wordt er gevraagd wat je wilt bereiken aan het einde van de behandeling. Wat wil je eigenlijk weer kunnen doen als de behandelingen voorbij zijn? Nadat de fysiotherapeut heeft onderzocht waar je last van hebt, wordt er gekeken naar de invloed van pijn op je lichaamsbeweging en houding. Als er een diagnose is gesteld, word de behandeling besproken. Deze behandeling past precies bij jouw situatie en je gewenste doelen en wensen. 

 

De behandeling bij de fysiotherapeut

Fysio IJsselstein zal je helpen om lichamelijk klachten te verminderen en beter te kunnen bewegen met behulp van bepaalde oefeningen. Fysiotherapeuten behandelen klachten zoals pijn aan spieren of gewrichten, moeite met bewegen na een operatie of langdurige ziekte, sportblessures of pijn door een verkeerde houding. Fysiotherapeuten gaan resultaatgericht te werk om je zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Ook krijg je adviezen en oefeningen die je thuis ook kunt blijven doen, zodat je herstel nog sneller gaat. De klachten worden meestal behandeld door middel van massage en bewegingstherapie. Ook kunnen er ademhalingsoefeningen worden gedaan. Vaak worden er ook hulpmiddelen zoals massageproducten en bepaalde fitnessapparatuur gebruikt.  

 

 

 

https://www.moventes.nl