All seasons spinning
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je het beste de binnenkant van je auto schoonmaken?

Heb je last van hardnekkige vlekken op je bekleding? Of hangt er een vervelende geur in je auto? Het is niet altijd eenvoudig om hier vanaf te komen. Gelukkig zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in interieur reinigen auto. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele schoonmaakmiddelen die ervoor zorgen dat zelfs de meest hardnekkige vlekken en geurtjes uit je auto zullen verdwijnen. Er bestaan zelfs behandelingen waarbij de geuren van dieren of nicotine kunnen worden verwijderd. In dit artikel lees je meer over hoe deze behandelingen eruit zien.

Speciale interieur reiniging

Het kan iedereen overkomen. Je laat plotseling je koffie vallen over de bekleding van je auto. Dit soort vlekken kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Daarnaast is het vaak erg lastig om deze vlekken te verwijderen en kan een verkeerde aanpak het in sommige gevallen juist verergeren. Het is dan ook verstandig om dit professioneel te laten reinigen. Tijdens een professionele reinigingsbehandeling wordt de bekleding van de auto gestoomd en worden vlekken verwijderd met een luchtdruk machine. Dit zorgt voor een optimaal resultaat. Deze methode is mogelijk voor zowel stoffen als lederen bekleding. Na de behandeling wordt er vaak nog een soort coating op de bekleding aangebracht waardoor het resultaat langer zichtbaar zal blijven.

Kiezen voor een dieptereiniging

Als het interieur van je auto echt aan een grote schoonmaak toe is, kun je ook kiezen voor een dieptereiniging. Naast de reiniging van de bekleding van de auto wordt ook de rest van het interieur schoongemaakt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het reinigen van het dashboard. Het is bij een dieptereiniging ook gebruikelijk om de airco en de filters hiervan te reinigen of vervangen. Dit geeft een groot verschil in de geur die in de auto hangt zodra de airco aan staat. Andere nare geurtjes in de auto kunnen ook verwijderd worden door een specialistische reiniging. Verder wordt de bekleding van de zijkanten en het dak in de auto ook grondig gereinigd. Hier kunnen namelijk ook vlekken op komen. Het is zelfs mogelijk om de ramen vakkundig te laten schoonmaken. Een dieptereiniging is iets prijziger dan een behandeling waarbij alleen de bekleding wordt gereinigd.