All seasons spinning
Image default
Bedrijven

Blokhut maken zonder fouten

Klussen in huis, er zijn steeds meer mensen die het zelf beginnen te doen. Dat kan om verschillende redenen; het bespaart je geld uit, het geeft je voldoening, je kan er meteen aan beginnen en hoeft niet te wachten tot die dure timmerman of metselaar bij jou eens langskomt.

Een andere reden waarom we vermoeden dat steeds meer mensen zelf dingen beginnen te repareren of bouwen is omdat er heel veel informatie op internet staat. Je hoeft maar iets in te tikken in Google en je vindt meteen handleidingen van A tot Z. Ook op Youtube wordt elke stap in eender welk proces van bouwen uitgelegd

Op Youtube vind je dus heel veel handleidingen over hoe je een muurtje metselt of hoe je je raam moet verven of hoe je een tuinhuis moet in elkaar zetten. Iets wat je echter niet veel ziet of het is reclame zijn welke producten je precies moet gebruiken zoals bijvoorbeeld Woodies houtschroeven.

In dit artikel geven we je graag wat meer uitleg over te voorkomen fouten bij het in elkaar zetten van een blokhut. Als je een echte klusser bent kan je veel goede materialen vinden op de website van BNV tools.  

1 vaak voorkomende fout is dat je niet eerst goed uitmeet of dat je niet zorgt dat alles goed waterpas staat. Het is belangrijk om alle hoeken perfect haaks op elkaar te bouwen. Je kan hiervoor versterkingshoeken gebruiken

Denk eraan dat je hout altijd zal werken, het zet uit of krimpt door de luchtvochtigheidverschillen of door de temperatuurverschillen. Dus zet het niet te strak of juist wat strakker wanneer het hout nat is. Plaatst funderingsbalken om te voorkomen dat je hout onder je blokhut zal rotten. Dit zal je veel zorgen achteraf besparen.

Voor al je materialen om je balken etc. te bevestigen kan je terecht bij BNV tools. Veel succes!

https://www.bnvtools.nl/