All seasons spinning
Image default
Toerisme

Budget vakantie

budget vakantie

 

Rust in Bulgarije 2020: kies een resort

Bulgarije is een ideale vakantiebestemming. In de zomer worden toeristen aangetrokken door gouden stranden en de zachte zee; in de winter komen buitenenthousiasten hier om te skiën. De medische resorts in Bulgarije staan ​​bekend om hun eersteklas spa- en wellnesscentra. Er zijn clubsteden die nooit slapen, en hoeken van ongerepte natuur, en vakanties in Bulgarije met kinderen worden beschouwd als een van de meest comfortabele en veilige voor jonge reizigers. Bovendien is een visum voor Bulgarije heel gemakkelijk te verkrijgen, zijn de ticketprijzen nog steeds laag en is de keuze aan rondreizen en hotels gewoon enorm.

De beste strandresorts in Bulgarije
De kust van de Zwarte Zee in Bulgarije strekt zich uit over 378 kilometer. Veel schone stranden met goudkleurig zand, kleine gezellige hotels en luxe hotels, restaurants met een heerlijke Bulgaarse en internationale keuken, clubs, waterparken en andere attracties trekken jaarlijks een enorm aantal toeristen.

Trouwens. In de meeste Bulgaarse badplaatsen zijn stranden gratis, u hoeft alleen te betalen om een ​​parasol en een ligstoel te huren – gemiddeld kost het 200 roebel.
Albena
De stad Albena ligt in het noordelijke deel van de Zwarte Zeekust van Bulgarije. Het klimaat is mild en de zee is ondiep – daarom wordt dit resort vaak gekozen voor gezinnen met kinderen. Albena staat ook bekend als kuuroordbestemming. Dit resort heeft minerale bronnen en geneeskrachtige modder waarrond wellnesscentra zijn gebouwd. Het strand in Albena is fijn zand, ongeveer 5 km lang. Het staat bekend om zijn puurheid – het is niet tevergeefs dat Albena meerdere keren het internationale ecologische teken met de Blauwe Vlag heeft ontvangen. In de stad zelf zijn er veel restaurants, cafés, spa’s en winkels, er zijn ook bars en clubs, maar Albena kan nauwelijks de hoofdstad van het nachtleven worden genoemd – het is een zeer rustige gezinsresort. Tussen zwemmen en dineren met uitzicht op zee kunnen gasten naar het naburige Balchik met zijn botanische tuin rijden, het rotsklooster Aladzha of het fort op kaap Kaliakra zien.

Balchik
Balchik, een buurman van Albena, is een groot resort met verrassend lage prijzen, een van de meest betaalbare in Bulgarije. Alle hotels van deze pittoreske stad bevinden zich niet verder dan 600 meter van de zee, en het grootste deel zijn 2-4 * hotels en familieherbergen. Er zijn drie stadsstranden in Balchik: Central, Palace en New, en de laatste, gelegen naast het Two Petela Hotel, wordt als de beste beschouwd. De belangrijkste attractie van Balchik is de zomerresidentie van de koningin van Roemenië, Maria Edinburgh, met een paleiscomplex en een heel mooi park. En op 4 km van de stad is er een meer, beroemd om zijn helende minerale modder en een balneologisch centrum waar gewrichtsaandoeningen worden behandeld. In de stad zelf kun je echter de genezende effecten van minerale modder en water proberen – in Balchik zijn er veel gespecialiseerde spa’s.

 


 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html