All seasons spinning
Image default
Entertainment

Aan het kanaal

Het is zondagmorgen. Met een verse bak koffie worden de laatste visspullen en aangemaakt visvoer in de viskist gestopt. Er staat namelijk een sessie aan het lokale kanaal gepland. Bepakt met 2 feederhengels en een matchhengel wordt de auto snel ingeladen en kan het gas erop. 

Bij aankomst blijkt er best wat stroming te staan, wat best ongebruikelijk is hier. Wel lijkt de witvis actief, door de vele kringen die gemaakt worden door kleinere witvis in de luwe stukken van de stroming. Dit stemt goed. Snel wordt het visplateau mooi vlak neergezet en volgt de viskist. Daarnaast een enkele viskoffer voor reservespullen en de hengels. Binnen een half uur kan de eerste korf aan de feederhengel gehangen worden, om de voerstek op te bouwen. Met een korf of 10 wordt de basis gelegd. Afhankelijk van het aantal aanbeten en de duur totdat een aanbeet volgt wordt er meer of minder voer gebracht. Ook op een meter of 10 verder van de eerste plaats wordt een voerplek aangelegd. Mochten de aanbeten lang uitblijven, wordt het voer gepimpt met wat flavours. Wanneer de aanbeten vrij snel volgen worden enkele extra korven aangeworpen om de vis actief te houden. Zeker om het kanaal kunnen grote scholen van witvis een vloekplek snel kaal vreten. Dan zal de stek opnieuw opgebouwd moeten worden, voor er weer de nodige aanbeten kunnen volgen. Door in te spelen op deze factoren, kan je het maximale uit zo’n visdag halen. Uiteraard is het ook fijn om de hele dag aan het water te zetten en te genieten van de wereld om ons heen, maar nog liever ben ik dan ook de hele dag bezig. 

Binnen het eerste half uur volgen enkele brasems en mooie blankvoorns. De voerhoeveelheid wordt snel opgekrikt en dit blijkt goed te werken. De 3 uur hierna lijkt het wel bijna op werken dan rustig vissen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/