All seasons spinning
Image default
Zakelijk

De historie van de begraafplaats Zendingskerkhof en grafmonumenten in Ermelo

De historie van de begraafplaats Zendingskerkhof en hun grafmonumenten in Ermelo

Als je op zoek bent naar een rustige plek om even stil te staan bij het leven, dan is de begraafplaats Zendingskerkhof in Ermelo zeker een bezoekje waard. Deze bijzondere begraafplaats vol met bijzondere grafmonumenten in Ermelo heeft een lange en interessante geschiedenis die teruggaat tot begin 1900.

De oprichting van de begraafplaats

In 1914 werd het Zendingskerkhof geopend als laatste rustplaats voor zendelingen en hun families. In die tijd werden overledenen vaak begraven in hun eigen land, maar de Evangelische Zendingsvereeniging vond het belangrijk dat hun trouwe zendelingen ook in Nederland een waardige begrafenis kregen. Het terrein werd aangelegd in de typische Engelse landschapsstijl en had oorspronkelijk alleen graven voor de zendelingen en hun gezinnen.

Een uitbreiding met historisch karakter

In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd de begraafplaats uitgebreid met een gedeelte voor de lokale bevolking. Hierdoor ontstond er een bijzondere mix van culturen en religies. Op de nieuwe gedeeltes van de begraafplaats kwamen ook monumentale graven, zoals het grafmonument van de familie Van Essen. Dit monument is opgenomen in het register van Rijksmonumenten en ademt de sfeer van vervlogen tijden.

Unieke elementen op de begraafplaats

Naast de historische monumenten, zijn er op de begraafplaats ook bijzondere elementen te vinden die de moeite waard zijn om te bekijken. Zo staat er een grote fontein bij de ingang van de begraafplaats en is er een historische grafkelder waarin verschillende bekende personen begraven liggen.

Het hedendaagse Zendingskerkhof

Vandaag de dag is het Zendingskerkhof nog steeds een actieve begraafplaats waar men kan worden begraven volgens verschillende religies. Het is ook mogelijk om een gedenksteen te plaatsen voor nabestaanden en er is een columbarium waar urnen kunnen worden geplaatst.

Kortom, het Zendingskerkhof in Ermelo is niet zomaar een begraafplaats. Het heeft een lange historie met bijzondere grafstenen in Ermelo en daarbij maken de elementen het een unieke plek. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om even stil te staan of wilt genieten van de mooie natuur, het Zendingskerkhof is zeker een bezoekje waard

https://www.veluwehof.nl