All seasons spinning
Image default
Zakelijk

Tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

Ben je van plan om te solliciteren op een hovenier vacature? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien ben je al een tijdje werkzaam bij een hoveniersbedrijf, maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het kan ook zijn dat je net klaar bent met je opleiding. Dan begin je net op de arbeidsmarkt en dat is ook erg spannend. Gelukkig vind je momenteel snel een hovenier vacature die bij je past. We raden je dan ook aan om eerst een goede sollicitatiebrief te schrijven. Wanneer deze positief wordt ontvangen, dan word je uitgenodigd voor een gesprek. Veel mensen vinden dat bijzonder spannend, want dit is het belangrijkste moment. In dit artikel geven we om die reden ook tips voor een succesvol sollicitatiegesprek.

Wat is de dresscode?

Voordat je naar het sollicitatiegesprek gaat, is het van belang om te kijken wat de precieze dresscode is. Dit is uiteraard afhankelijk van de specifieke branche waarin je hopelijk werkzaam gaat zijn. Het is lastig om de gulden middenweg te vinden als het gaat om de kleding. Je kunt op verschillende manieren achterhalen wat de precieze dresscode is. In de eerste plaats kun je op de website kijken. Daar vind je vaak foto’s van een bedrijf of organisatie. Dan kun je ook een beetje zien wat voor kleding ze dragen. Je kunt het uiteraard ook vragen.

 

Kom ruim op tijd

Het klinkt misschien gek, maar veel mensen komen te laat op een sollicitatiegesprek. Dit komt omdat ze de tijd niet goed inschatten. Ze kijken bijvoorbeeld naar de afstand op hun navigatie, maar beseffen dan niet dat de tijdsduur afhankelijk is van verschillende factoren. Daarbij kun je denken aan drukte in verkeer, wegwerkzaamheden en ga zo maar door. Vertrek daarom op tijd, zodat je niet te maken krijgt met die problemen. Het is ook voor jezelf fijn om op tijd te komen.

 

Wees authentiek

Je hebt ongetwijfeld geleerd om tijdens het sollicitatiegesprek je beste kanten naar voren te laten komen. In dit advies zit een kern van waarheid, maar veel sollicitanten vergeten daardoor vaak dat het ook relevant is om authentiek te zijn. Je moet ook je negatieve kanten belichten en aangeven wat je wilt doen om deze te verbeteren. Daarmee laat je namelijk zien dat je in bezit bent van voldoende zelfkennis. Ben je nerveus voor het sollicitatiegesprek? Dan is het geen slecht idee om dit aan te geven, want ook dat wordt gewaardeerd.

In deze tekst hebben we enkele tips gegeven, zodat je succesvol kunt solliciteren op een hovenier vacature. Hopelijk heb je er iets aan gehad! We wensen je in ieder geval veel succes bij je toekomstige sollicitatiegesprek.