All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

De huidaandoening Melasma (het zwangerschapsmasker)

Melasma is een pigmentaandoening in het gezicht. Het wordt ook wel het zwangerschapsmasker genoemd omdat het vaak bij vrouwen die zwanger zijn optreedt. Maar het ontstaat zeker niet alleen in die periode. Je kunt er ook last van hebben omdat het in je familie voorkomt, vanwege hormonale schommelingen, onbeschermd zonnen of door bepaalde hormonale middelen. Het kan ook uitgelokt worden door stress.

Bij melasma maken de pigmentcellen te veel pigment aan waardoor de huid donkerder wordt op bepaalde plaatsen. Hormonale factoren vormen de belangrijkste oorzaak van melasma. Dit komt vanwege de vrouwelijke geslachtshormonen, zoals progesteron en oestrogenen, die in staat zijn om pigmentaanmaak te stimuleren.

Verdwijnt soms vanzelf

Bij de meeste vrouwen verdwijnt melasma weer na de bevalling maar sommige anticonceptiepillen kunnen ook melasma veroorzaken of verergeren. Verder speelt ook overmatige blootstelling aan de zon een belangrijke rol. Uv-stralen uit zowel de natuurlijke zon als de zonnebank kunnen beide melasma doen ontstaan.

Oppervlakkige melasma zijn vaak bruin van kleur en redelijk goed te behandelen. Dieper gelegen pigmentvlekken kun je herkennen aan hun grijsblauwe kleur, en die zijn wat moeilijker te behandelen.

Blekende pigmentvlekken creme 

Bij deze aandoening is het aan te raden gebruik te maken van een blekende pigmentvlekken crème bij de behandeling. Gebruik bijvoorbeeld de PH-neutrale crème van Skinlight. De Skinlight Whitening treatment is een geschikte oplossing in de strijd tegen melasma. Het is een doeltreffende formule die gemakkelijk toepasbaar is. De donkere vlekken, of grotere delen van de huid, worden zolang je Skinlight inzet lichter en de huid zal weer egaal worden.

De crème moet 2 maal per dag aangebracht worden op een schone en droge huid. Breng de crème alleen aan of de donkere vlekken. De crème kan gebruikt worden zolang je zelf wil en wanneer de vlekjes weer terugkomen kun je de crème weer veilig opnieuw gebruiken.

Ook lasertherapie kan voor goede resultaten zorgen, vooral de robijnlaser is effectief voor het verwijderen van pigment. Net als de behandeling met crèmes is het mogelijk dat de pigmentatie weer terugkomt zodra je weer met de zon in aanraking komt.