All seasons spinning
Image default
Telefonie

Smartphone kopen informatiegids, alles van A-Z!

Je hebt een smartphone nodig en je hebt hem nu nodig. Misschien is het je eerste telefoon, misschien is je contract aan vervanging toe, of misschien laat je de laatste in het toilet vallen. Wees niet bang. Er zijn veel goede opties die er zijn en we hebben een korte handleiding over hoe je een mobiele telefoon kiest die bij je past. Er zijn namelijk tal van losse toestellen aanwezig op de markt.

Waar houd ik rekening mee tijdens los toestel kopen?

Er zijn veel verschillende dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een nieuwe smartphone koopt. Heeft u een telefoon met een groot scherm nodig? Misschien heb je liever iets dat je met één hand kunt gebruiken? Bent u op zoek naar een lange levensduur van de batterij of de beste cameratelefoon die u kunt vinden? Heeft u veel opslagruimte nodig voor uw muziekverzameling? Misschien bent u een frequente reiziger en zou een dual-SIM-telefoon nuttig zijn?

Begin met het opstellen van een lijst met de belangrijkste functies voor u en gebruik deze om apparaten te vergelijken om ervoor te zorgen dat uw nieuwe smartphone al uw vakjes aankruist.

Het kiezen van je besturingssysteem, wat prefereer je?

Er zijn eigenlijk maar twee smartphone-besturingssystemen die het overwegen waard zijn: Android en iOS.

Beide zijn gemakkelijk te gebruiken en ondersteunen een breed scala aan apps en games. Terwijl je van Android naar iOS of van iPhone naar Android kunt veranderen , is er een leercurve. Je bent het meest direct thuis op elk platform dat je gewend bent.

Android biedt een ruimere keuze aan apparaten tegen verschillende prijzen, het biedt meer aanpassingsmogelijkheden en de uitstekende reeks services en apps van Google is ingebouwd. Als u al zaken zoals Google Maps, Gmail en Google Documenten gebruikt, is Android de betere keuze voor jou. Het bevat ook de beste virtuele assistent – Google Assistent  – die steeds bruikbaarder wordt.

Apple’s iOS biedt een meer uniforme, toegankelijke ervaring, het is veiliger, en de App Store-ervaring en kwaliteit van apps is iets beter. Als je al een MacBook of een iPad hebt, zal een iPhone waarschijnlijk het meest logisch voor je zijn. Je vindt ook een enorme keuze aan accessoires voor iPhones, iets dat kan worden beperkt voor minder bekende Android-apparaten.

Functionaliteiten van uw nieuwe smartphone

Het kiezen van de juiste telefoon voor u kan lastig zijn, en u kunt de meeste werknemers in winkels niet vertrouwen om te weten waar ze het over hebben of om u in de juiste richting te sturen. We raden u aan rond te shoppen en hands-on te gaan met de smartphone die u wilt voordat u koopt. Als je niet veel weet over specificaties, probeer dan een deskundige vriend mee te nemen als je die hebt, maar zo niet, dan zijn hier een paar dingen waar je aan wilt denken.

Ontwerp van je nieuwe smartphone

Als je iets wilt dat je met één hand kunt gebruiken, pak het dan op en probeer het uit. Veel telefoons zijn tegenwoordig glas aan de voor- en achterkant, maar dat maakt ze kwetsbaar en vatbaar voor vegen, zodat ze niet voor iedereen geschikt zijn. Controleer of de positie van de vingerafdruksensor ook bij u past – ze worden over het algemeen van de voorkant naar de achterkant verplaatst. Het juiste ontwerp voor u moet er goed uitzien en zich goed voelen.

Een kwalitatief hoog scherm

Je zult er vele uren naar staren, dus zorg ervoor dat je smartphonescherm goed voor je is en dat het een hoge resolutie heeft. We raden een minimum aan Full HD aan, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels of 2160 x 1080 pixels als de telefoon een moderne beeldverhouding van 18: 9 heeft.

Alles dat 1080p of hoger is, is scherp genoeg. In termen van de onderliggende technologie hebben OLED-schermen een beter contrast, met diepere zwarttinten dan LCD-schermen, en we geven er de voorkeur aan. Zowel Samsung’s Galaxy-assortiment als Apple’s iPhone X sport OLED-schermen, maar je zult ze niet vinden aan de budgetzijde van de markt.

De prestatie van je nieuwe toestel

Dit wordt voornamelijk bepaald door twee dingen: de processor en de RAM. De processor is het belangrijkste, en nieuwere is over het algemeen beter in termen van snelheid en energie-efficiëntie. Apple’s A-chipset heeft de neiging om beter te presteren dan de concurrentie. Voor een Android-telefoon is de Snapdragon 845 van Qualcomm momenteel het neusje van de zalm.

Het is maar de vraag hoeveel RAM je nodig hebt op een smartphone , maar we raden aan om minimaal 4 GB te zoeken. Dit is echter niet van toepassing op iPhones, omdat ze anders omgaan met geheugenbeheer en niet zoveel RAM nodig hebben. Als u twijfelt, lees recensies of speel met uw toekomstige smartphone in een winkel om het te testen.

Beschik over het nieuwste besturingssysteem

Als je een nieuwe iPhone koopt, krijg je de nieuwste versie van iOS erop, maar dit is niet altijd het geval met Android-telefoons. Omdat de fabrikanten vaak hun eigen gebruikersinterfaces boven op Android toepassen, kan het een tijdje duren voordat de nieuwste updates beschikbaar zijn en krijgt u mogelijk geen toekomstige versies van Android bij de release ervan – of misschien zelfs helemaal niet, als de fabrikant beslist om het niet te doen bijwerken.

Alleen gewone Android-telefoons van Google, zoals de Pixel 2 , krijgen gegarandeerd onmiddellijke en consistente Android-updates. De huidige versie waarnaar moet worden gezocht, is Android 8.0 Oreo, maar Android P is net om de hoek. Probeer altijd de nieuwste versie te krijgen die je kunt.

De zogenaamde bloatware

Wees voorzichtig met bloatware functies, vooral als je Android koopt. Soms blokkeren providers bepaalde functies of wijzigen ze de standaardinstellingen. Vervoerders en fabrikanten voegen ook vaak veel apps toe die overbodig zijn, en u zult merken dat u ze niet kunt verwijderen.

De beste camera voor je nieuwe toestel

Smartphone-camera’s zijn de afgelopen jaren in sprongen vooruit gegaan. De keuze kan verbijsterend zijn, maar het is belangrijk op te merken dat goede cameraprestaties veel meer zijn dan alleen een hoog aantal megapixels. Als je de telefoon zelf kunt testen, moet je dat zeker doen, maar je vindt ook nuttige informatie in beoordelingen en we doen hier veel cameraschoten bij Digital Trends.

Batterijvermogen van een smartphone

Verwisselbare batterijen zijn tegenwoordig zeldzaam, dus u wilt een telefoon kiezen die u bij kan houden. Controleer de consensus over de levensduur van de batterij in beoordelingen. De mAh-beoordeling geeft u een indicatie, maar de capaciteit wordt ook beïnvloed door de schermgrootte, resolutie en software, dus u moet verder kijken dan het aantal.

 

Opslag van nieuwe toestellen

De nieuwste smartphones hebben over het algemeen voldoende opslagruimte ingebouwd. Wanneer 16GB-telefoons normaal waren en ze 10GB uit de doos waren opgebruikt, had je alarmerend snel te weinig ruimte. We raden minimaal 32 GB aan, maar 64 GB is beter.

Veel hangt af van hoe je je telefoon gebruikt. Je zult natuurlijk meer ruimte nodig hebben als je je MP3-verzameling daar wilt laden. Met een MicroSD-kaartsleuf kunt u uw opslagruimte relatief goedkoop uitbreiden, maar Apple neemt nooit MicroSD-kaartsleuven op, dus dit is iets dat u alleen op sommige Android-apparaten zult vinden.

De kwaliteit van je smartphone, hij moet lang meegaan

We hebben de gevaren van glazen telefoons kort genoemd, maar als je een glazen telefoon koopt en je bent geneigd deze te laten vallen, zorg dan dat je een beschermhoes krijgt. Je moet ook een telefoon krijgen met wat waterbestendigheid.

De bovenste vlaggenschepen hebben tegenwoordig de neiging om IP67- of IP68-beoordelingen te hebben, wat betekent dat ze zonder schade in water kunnen worden ondergedompeld. Zelfs budgettelefoons hebben vaak wat waterbestendigheid, maar het is de moeite waard om te controleren.

https://gsm-stuntprijzen.nl/