All seasons spinning
Image default
Gezondheid

De symptomen van vermoeidheid en spierpijn

Wanneer u veel last heeft van extreme vermoeidheid en spierpijn kan dat u enorm beïnvloeden in het dagelijks leven. Een symptoom die hier bij kan horen is bijvoorbeeld derealisatie. Hierbij gaat u twijfelen aan het bestaan van uzelf en alles om u heen. Vaak wordt benoemd dat het lijkt alsof u in een film leeft, waarbij er dus twijfel is over de echtheid daar van. Andere symptomen zijn slecht slapen en snel buiten adem zijn. Dit alles zijn klachten die horen bij chronische hyperventilatie. Dit houdt in dat je altijd te veel zuurstof binnen krijgt, ook in rust. Dit kan enorm schadelijk zijn voor je gezondheid.

De juiste ademhaling en uw eigen lichaam kennen

Wanneer je dus last heb van extreme vermoeidheid en spierpijn is het dus goed om te kijken naar de kern van het probleem. Vaak zijn deze klachten namelijk niet aan te pakken als de chronische hyperventilatie niet wordt aangepakt. Een Buteyko cursus kan u helpen. Hier leer u van alles over een juiste ademhaling en hoe u die kunt behouden. Zo gaat u bijvoorbeeld een wandeloefening doen waarbij een rustige ademhaling centraal staat. Ook leert u kortademigheid tijdens een gesprek te voorkomen. Zo bent u nooit meer buiten adem tijdens een discussie. Als u hier vragen over heeft kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u dan graag verder.

Een uitputtend proces zonder rust

Het is een lastige periode als je dit ervaart. Je bent erg opzoek naar een vorm van rust maar dat is op een moment als dit ver te zoeken. Je wordt rustig steeds verder naar je einde gedreven totdat je volledig instort met als gevolg bijvoorbeeld een burn-out. Het is de kunst om in eerste instantie dit proces niet mee te maken maar zodra dit gebeurd de taak om te zorgen je dat dat punt niet bereikt. Buteyko kan hierbij de passende oplossing zijn. Je kan dan weer de rust ervaren waarnaar je opzoek bent en volledig jezelf zijn en kunnen doen wat je graag doet.