All seasons spinning
Image default
Kinderen

Dit maakt de fietservaring van kinderen leuker

Dit maakt de fietservaring van kinderen leuker

Het International Bicycle Fund zegt dat de meeste kinderen rond de leeftijd van drie jaar voor het eerst een tweewieler uitproberen. Meestal is de eerste keuze voor deze kinderen een kinderfiets 12 inch. Een fiets met 12 inch wielen wordt ook wel loopfiets genoemd. Loopfietsen hebben geen pedalen, en ze kunnen wel of geen remmen hebben. Je kind verplaatst de fiets door met beide voeten op de grond te gaan steppen. Om te stoppen moet je gewoon beide voeten op de grond zetten. Loopfietsen zijn een geweldige manier voor peuters om hun zelfvertrouwen, gevoel van onafhankelijkheid en natuurlijk hun evenwichtsgevoel op te bouwen. Ze zijn een populair alternatief voor driewielers en trapfietsen met zijwieltjes.

Moet je zijwieltjes gebruiken op een loopfiets?

Balanceren is een van de meest complexe onderdelen van leren fietsen, maar kinderen kunnen dit al op zeer jonge leeftijd leren op een loopfiets. Als je later zijwieltjes toevoegt, neemt dit hun evenwichtsvermogen weg en kan dit verwarrend zijn. Daarnaast is een van de principes van fietsen dat je stuurt door te leunen, niet door aan het stuur te draaien. Zijwieltjes keren dit om (omdat je niet meer kunt leunen) en zorgen ervoor dat je kind negatief gedrag ontwikkelt dat moet worden afgeleerd zodra de zijwieltjes zijn verwijderd. Ook kunnen zijwieltjes niet gebruikt worden op oneffen terrein, en het rijden met deze wieltjes is erg slecht en hobbelig. Als de grond niet glad is, vallen kinderen vaak van hun fiets. Aan de andere kant kan een goede loopfiets overal rijden, ook in het bos en op de paden waar je wilt dat je kind gaat. Het mooiste aan zijwieltjes is dat je kind leert trappen, maar ze leren niet hun evenwicht te beheren. Als de zijwieltjes eraf komen, zal je kind moeten leren om weer in balans te blijven. Het ergste dat kan gebeuren, is dat je kind de interesse in fietsen verliest omdat er niet genoeg vooruitgang is en het slechte ervaringen heeft. Je wilt uiteraard niet dat dit gebeurt.

Installeer een tas op de kinderfiets om een ​​leuke ervaring toe te voegen

Er zijn verschillende soorten fietstassen enkel voor kinderen op de markt. Als je kind zijn knuffeldier mee wil nemen voor een ritje of stenen wil verzamelen tijdens het fietsen is een tas ideaal. Daarom zal het installeren van fietstassen een leukere ervaring voor je kinderen bezorgen. Fietstassen kunnen echter meer dragen dan alleen de favoriete dingen van je kind. Als je de belangrijke spullen van je kind tijdens het fietsen wilt inpakken, zijn fietstassen ook een goed idee. Zoals hun drankjes, snacks of de uitrusting die je kind nodig heeft om te fietsen. Het verbetert ook de functionaliteit en voordelen van de fiets. Je kunt een waterdichte rugzak meenemen zodat alles wat je kind nodig heeft tijdens het rijden droog blijft, zelfs als het regent of de tas in een plas water valt.

Andere dingen die het plezier van je kind nog beter kunnen maken

Als je geen zin hebt om een ​​fietstas op je kinderfiets te monteren, kun je altijd een waterdichte rugzak  kopen, zodat alle spullen gemakkelijk meegenomen kunnen worden. Daarnaast maak je de fietstocht van je kind nog leuker door extra accessoires aan te schaffen en te monteren, zoals led fietswielverlichting, een fietsstandaard en politiesirenes met lampjes.