All seasons spinning
Image default
Banen en opleidingen

Do’s en don’ts bij het wisselen van baan

vacatures

Als u van baan verandert, bevindt u zich in een van de twee geaggregeerde staten: u bent werkloos of u werkt en gaat van bedrijf veranderen. Laten we eens kijken wat u wel en niet kunt doen bij het wisselen van baan.
Geval één: u bent werkloos
Haast u in geen geval naar de eerste baan. Zo’n actie is hoogstwaarschijnlijk een gevolg van hysterie en er is een groot risico dat niets lukt.
Wat moeten we doen? U moet gaan zitten, een vel papier pakken en duidelijk omschrijven wat u van uw nieuwe baan verwacht. U moet prioriteit geven aan de lijst en begrijpen wat u bereid bent op te geven.
Ik wil bijvoorbeeld minstens 80.000 roebel verdienen en ik wil in de buurt van mijn huis werken. Als geld belangrijker voor me is, ben ik klaar om te reizen. En als het belangrijker is om geen tijd op de weg te verspillen, dan ben ik klaar om 60.000 te ontvangen.
Idealiter als alle wensen samenvallen. Maar dit gebeurt niet vaak, dus rangschik de verlanglijst. Benadruk enkele wensen die voor u verplicht zijn. Voeg niet meer dan drie items toe. Hoe meer basale vereisten, hoe kleiner de kans dat u zo’n baan zult vinden.
Maak vervolgens een lijst met bedrijven die naar uw mening aan alle eisen voldoen. Je vindt mensen die voor deze bedrijven werken en komt erachter of ze echt werken zoals jij denkt. De juiste persoon vinden is niet moeilijk: er zijn sociale netwerken, er zijn vrienden. Er zal zeker iemand zijn die kan helpen met contact.
Er bestaat zoiets als de mythologie van een beroep en een bedrijf. Iemand denkt bijvoorbeeld: het is gaaf om bij Gazprom te werken! Komt uit en begrijpt: nee, niet cool. Of: het is gaaf om op de afdeling cultuur te werken! Nee, niet cool. Zo’n baan en een bedrijf zijn eerder niet geschikt voor deze specifieke persoon.
Ontdek hoe het juiste bedrijf mensen rekruteert. Iemand werft via het werven van middelen, iemand via een kennis en aanbevelingen, en iemand via openbare aanbestedingen. Je herkent het mechanisme en probeert je te settelen.
Laat u nooit aan één bedrijf hangen. Er zouden vijf of meer bedrijven tegelijkertijd op uw lijst moeten staan. Dit is hoe u risico’s afdekt. Er is momenteel niet veel werk te doen. Als je je op één bedrijf richt en de baan is dringend nodig, dan is de kans om die te krijgen klein.
Een baan vinden is ook een baan
Bereid je voor op je interview. Lees meer over het bedrijf waar u een baan probeert te vinden. Zorg voor voldoende slaap om helder en snel te denken. Neem uw zoektocht naar een baan zo serieus mogelijk.

Geval twee: u staat op het punt van baan te veranderen
Zeg niet waar u heen gaat, totdat u een aanbieding ontvangt en tekent bij uw huidige baan. Bedrijven zijn met elkaar bevriend en er kan van alles gebeuren. Een aanbieding in Rusland is geen officieel document, dus zeg geen specifieke naam voordat u aan het werk gaat. U heeft het volste recht om het nieuwe bedrijf niet te noemen.
Neem geen mensen met wie u samenwerkte. Tenminste de eerste keer. Ten eerste is het onethisch. Ten tweede ken je in het begin het nieuwe bedrijf nog niet en kun je onnodig beloven en je niet aan je woord houden.
Scheld uw voormalige werkgever niet uit. Ze vinden ze niet leuk. Vandaag scheldt hij het ene bedrijf uit, en morgen een ander.
Breng de basis of klanten niet van het werk naar een nieuwe plek. Degenen die dit verhaal inhuren hebben twee manieren: als je vertrok met de basis van iemand, dan verlaat je ons later met onze eigen basis.
Samenvatten:
Als u werkloos bent:
Haast u niet naar uw eerste baan.
Maak een verlanglijstje voor je nieuwe baan.
Praat met degenen die voor droombedrijven werken.
Ontdek het mechanisme voor het werven van mensen.
Laat u niet aan één bedrijf hangen.
Maak je klaar.
Als je van baan verandert:
Zeg me niet waar je heen gaat.
Neem uw collega’s niet mee.
Scheld uw voormalige werkgever niet uit.
Breng de basis of klanten niet naar een nieuwe locatie.
Succes!

https://www.vindazo.be