All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

Een fiets kiezen

Op zoek naar een nieuwe 20 inch fiets? Soms kan het jargon een beetje intimiderend zijn. Het goede nieuws is dat je niet vloeiend hoeft te zijn in fiets taal om te beslissen welke fiets het meest geschikt is voor je avonturen op twee wielen. Wij leggen uit waar je op moet letten bij het kiezen van een fiets. 

Het aankoopproces van een fiets kan worden teruggebracht tot drie basisstappen: 

 

1. Bepaal welk type fiets je wilt: De juiste fiets voor jou hangt af van waar en hoe je gaat rijden. Wij geven u een overzicht van fietscategorieën om u te helpen uw keuze te beperken.

2. Houd rekening met prestaties en kosten: Fietsen binnen een bepaalde categorie en prijsklasse hebben over het algemeen vergelijkbare onderdelen. Maar verwacht meer te betalen voor onderdelen met hogere prestaties of framematerialen zoals carbon.

3. Zorg ervoor dat de fiets past: Fietsen zijn er in verschillende maten, dus begin met het vinden van de juiste framemaat op basis van lengte van jouw kind.

Zoek je fietstype uit

Begin met jezelf af te vragen waar je van plan bent te fietsen: op straten, fietspaden, onverharde wegen en paden of een combinatie daarvan?

Vrijwel elke fiets kan natuurlijk overweg met bestrating en veel fietsen kunnen op meerdere ondergronden worden bereden. Beperk je keuze op basis van waar je verwacht het grootste deel van je fietstochten te maken. 

Daar is ook een elektrische fiets voor

Veel fietstypes bevatten tegenwoordig elektrische fietsopties, dus neem even de tijd om te beslissen of een e-bike iets voor jou is. Over het algemeen zal een e-bike met een trapbekrachtiging motor jouw rij mogelijkheden aanzienlijk uitbreiden. Hoewel deze fietsen een hoger prijskaartje hebben, kun je er met minder inspanning heuvels mee beklimmen en verder en sneller mee rijden.

Hybride/Fitness-fietsen

Als je iets wilt dat goed presteert op straat, maar ook onverhard terrein aankan, dan is dit je fiets. Hybride fietsen worden ook wel “fitnessfietsen” genoemd, omdat het comfort en de veelzijdigheid ervan aantrekkelijk zijn voor fietsers die in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de trainingsvoordelen van het fietsen. Hybride fietsen hebben over het algemeen een rechtere zithouding dan hun tegenhangers op de weg. De meeste hebben wielen met een grote diameter voor snelheid en bredere banden voor off-road tractie.

 

Een aanwijzing of een fiets meer geschikt is voor straatgebruik is de afwezigheid van vering. Hybride fietsen met voorvering zijn een goede keuze als je van plan bent meer tijd op de weg door te brengen – in ruil voor iets meer gewicht en iets minder snelheid.

Fietsmaat en pasvorm

De juiste framemaat kiezen is de eerste stap. Gelukkig hebben de meeste fietsfabrikanten maattabellen die jouw framemaat vermelden op basis van je lengte. De belangrijkste aspecten van de kinderfiets 18 inch, pasvorm, de standover hoogte (de afstand tussen jouw lichaam en de bovenbuis wanneer je op de fiets zit) en de reach (de afstand van het zadel tot het stuur) kunnen dan met wat kleine aanpassingen worden bijgesteld.

 

https://www.rt-marketingbegrippen.nl/fiets-kopen-hier-moet-je-opletten/