All seasons spinning
Image default
Bedrijven

Een korte uitleg over Kalk- en Krijtverf

Verven blijft een leuke bezigheid. Veel mensen gaan van tijd tot tijd hun kamer opnieuw decoreren, omdat het af en toe gewoon te ouderwets wordt. Bij het kopen van nieuwe spullen voor de kamer, is het vaak niet ongewoon om ook de muren opnieuw te verven. Verven is vaak het leukst om samen te doen. Met z’n tweeën of met het hele gezin, met de juiste sfeer kan iedereen er plezier uit halen. Ondanks dat iedereen wel een muur kan schilderen, is het wel handig eerst te bepalen wat voor soort verf nodig is of fijn is om te gebruiken. In dit artikel gaan we voornamelijk in op twee soorten verf, ook wel kalkverf en krijtverf.

Ten eerste als kalkverf wordt gebruikt voor het verven van de muur is het belangrijk dat het op de juiste ondergrond wordt aangebracht. De ondergrond moet vooral absorberend en niet waterafstotend zijn. Daarnaast is het van belang dat de muur ook stof- en vetvrij is.

Kalkverf kopen kan het beste gedaan worden in online webshops. Het is erg handig bijvoorbeeld om dit even te zoeken op Google.

Om het even op te sommen voor kalkverf is een groot voordeel van kalkverf dat het volkomen natuurlijk is. Deze verf geef ook nog eens een mooi mat effect. Een nadeel is echter dat een nieuwe laag verf over de kalkverflaag vaag moeilijker toe te passen is.

Krijtverf heeft dezelfde eigenschap als kalkverf dat het mat is. Krijtverf buiten gebruiken is normaliter geen goed idee, maar er zijn krijtverf producten die ook buiten gebruikt kunnen worden. Daarom is het handig de juiste krijtverf te kiezen als buiten geverfd moet worden. Een goed product dat online makkelijk te verkrijgen is, is de krijtverf van Moose Färg. Dit is niet alleen binnen toe te passen, maar dus ook buiten te gebruiken.

https://www.moosefarg.nl/