All seasons spinning
Image default
Gezondheid

Een kunstgebit nodig?

Kunstgebit

Wanneer u ouder bent of wanneer er iets mis is met uw gebit kan er worden gekeken naar een kunstgebit zodat u toch weer met een gerust hart een glimlach kan opzetten. Een kunstgebit wordt bij uw tandartspraktijk vaak aangemeten en daarna wordt het in een lab gemaakt. Wanneer u een voor een kunstgebit kiest zijn er een aantal dingen die u samen met de tandarts bespreekt. Bijvoorbeeld:

–          De gewenste vorm van uw kunstgebit

–          De kleur van uw kunstgebit, niet alleen de tanden maar ook het gehemelte

–          De grootte van uw kunstgebit

Wanneer u met een tandarts samenwerkt die een eigen tandheelkunde lab heeft zal u zien dat dit vele voordelen heeft. Bijvoorbeeld dat het veel sneller gaat, ook hebben zij meer kennis en kunnen zij u goed informeren over wat er allemaal gaat gebeuren. Sommige praktijken bieden zelfs de mogelijkheid om na de eerste gebitsafdruk uw kunstgebit al in één dag klaar te hebben.

Kunstgebitten

Er zijn verschillende soorten kunstgebitten. Wanneer u niet al uw tanden kwijt raakt kan u er ook voor kiezen om een kunststof prothese te nemen. Dit is een duurzame maar krachtige optie. De tandartspraktijk waar u naar toe gaat zal kijken naar de toestand van de tanden en de kiezen. Aan de hand daarvan kan er worden gekeken naar een prognose.

Een kunstgebit is niet zomaar iets, het is belangrijk dat het goed komt en u uiteindelijk weer breed kan lachen. Ga dus goed na of de praktijk te vertrouwen is en of u zich veilig voelt bij de praktijk. Online kan u gaan kijken naar praktijken waarbij u een goed gevoel krijgt.

https://www.tandartspraktijkdentia.nl/kunstgebit-rotterdam/