All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

Eigen zaak thuis: denk aan de voordelen van een opslagruimte!

De meeste mensen die een bedrijf aan beginnen, doen dit vaak thuis. Het klassieke verhaal dat iemand is begonnen op een zolderkamer en vanuit daar is uitgegroeid tot een enorm bedrijf, is dus in 9 van de 10 gevallen dus ook niet zo heel gek. Los van het feit of je ooit datzelfde weet te bereiken, is het vanuit verschillende perspectieven zeker aan te raden om thuis te beginnen. Zo heb je namelijk geen extra kosten voor opslag of kantoor en kun je op basis van je eigen planning zelf bepalen wanneer je aan de slag gaat. Echter geldt dit natuurlijk niet voor iedere zelfstandig ondernemer. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat er ook verschillende branches zijn, waarbij je aan een flinke investering niet ontkomt. Een opslagruimte biedt dan uitkomst! Waarom, vertellen we je in dit artikel.

 

Relatief voordelig

Wanneer je een bedrijf aan huis hebt en je hebt het gevoel dat het langzaam steeds groter begint te worden, dan is een opslagruimte helemaal zo gek nog niet. Naast het feit dat het je veel meer mogelijkheden geeft, is het in verhouding ook relatief voordelig. Zo zijn er al in Den Bosch veilige opslagruimte te huur vanaf 15 euro per maand. Uiteraard heb je dan geen opslagruimte van enkele tientallen vierkante meters, maar een beperkte opslag voor bijvoorbeeld wat voorraad is hierbij prima. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet prettig is om door je hele huis allerlei spullen te hebben slingeren.

 

Je houdt ruimte over in huis

Je zult merken dat wanneer je net begint met ondernemen, het allemaal nog wel meevalt. Toch zal, naarmate de tijd vordert er steeds meer plek in huis worden ingenomen door zaken die met je bedrijf te maken hebben. Dit kan voorraad zijn, maar ook allerlei andere attributen die je nodig hebt voor je bedrijf. Zo kan het zijn dat je bepaalde adviezen geeft aan de hand van bijvoorbeeld grote ‘flipovers’ die momenteel in je woon- of slaapkamer staan. Nu dat voor even niet zo erg, maar wanneer dit een structureel karakter krijgt natuurlijk wel. Door te kiezen voor een opslag van Boxss in Gorinchem, zal je merken dat het ook je innerlijke rust ten goede komt wanneer je een opgeruimd huis hebt.

 

Je zit nergens aan vast

Stel dat je een webshop runt met fysieke voorraad. Dan heb je vaak niet langer dan een jaar de verplichting om een opslag te huren. Sterker nog, kies je voor een opslagbox, dan kan het zelfs zo zijn dat je de flexibiliteit hebt om deze per maand op te kunnen zeggen. Dus stel je gaat iets anders doen of de ruimte is te klein, dan kun je deze zonder problemen stopzetten en heb je verder geen contractuele verplichtingen. Wel zo fijn toch? Kies je ervoor om een winkelpand te huren, dan zit je vaak wel met langdurige contracten, waardoor het een flinke uitdaging kan worden financieel wanneer je vroegtijdig besluit om te stoppen.