All seasons spinning
Image default
Gezondheid

Energierijke voeding en spijsverteringsproblemen

Bewegen is goed voor iedereen. Door te sporten blijft u gezond en geniet u meer van het leven, maar welke sporten hebben het meeste effect? De meeste mensen geven de voorkeur aan duursporten, zoals wielrennen, zwemmen, hardlopen of wandelen, omdat bij het beoefenen ervan de kans op blessures relatief gering is. Het regelmatig intensief beoefenen van duursporten vergt wel een speciaal daarop aangepast dieet met veel energierijke voeding.

Dergelijke voeding bevat vooral veel koolhydraten ofwel zetmeel. Het voordeel van koolhydraten, zoals in aardappelen, pasta en rijst, is dat het lichaam deze snel kan omzetten in energie, zodat u lang door kunt gaan met sporten. Het eten van veel koolhydraten heeft ook een nadeel, met name voor de wat oudere sporter: het spijsverteringstelsel moet er extra hard voor werken en dat leidt soms tot problemen bij de maag en de darmen.

 

Humuszuur helpt bij het verteren van energierijke voeding 

 
Gelukkig zijn er ook middelen waarmee dit effect verzacht kan worden. Zo zorgen Activomin tabletten met zuiver humuszuur ervoor dat energierijke voeding gemakkelijker wordt opgenomen. Als gevolg hiervan hoeft de darmwand, een van onze meest onbekende en onbegrepen organen, minder hard te werken. Op deze manier worden de maag en de darmen ondersteunt. Door het humuszuur in de Activomin tabletten worden voedingsstoffen gemakkelijker verwerkt in de darmwand, zonder dat dit negatieve effecten of bijwerkingen heeft. 

 

Energierijke voeding, ook in het voormalige Warschaupact 

 

Veel mensen denken dat humuszuur uit de hoek van alternatieve genezers komt, dit is onjuist. De werking van humuszuur op het spijsverteringsstelsel is voor het eerst onderzocht in Oost-Europa waar, in de nadagen van het Warschaupact, reguliere medicamenten moeilijk te verkrijgen waren. De combinatie van hard werken en energierijke voeding, in de vorm van de ruimschoots aanwezige aardappelen en brood, zorgden ervoor dat mensen maag- en darmproblemen kregen. De positieve effecten van humuszuur op het spijsverteringsstelsel zijn in die tijd ruimschoots bewezen en vastgelegd door medici in wetenschappelijke artikelen. Helaas duurde het nogal lang voordat deze studies beschikbaar kwamen in het westen.

Inmiddels kiezen ook steeds meer artsen in ons land ervoor om humuszuur toe te passen bij patiënten met maag- en darmproblemen. Dus waarom zou u het niet gebruiken om een gezonde spijsvertering te ondersteunen?