All seasons spinning
Image default
Bedrijven

Het inrichten van de slaapkamer

De slaapkamer is de plek in je huis waar je volledig tot rust kunt komen. Na een lange dag vol verplichtingen kan je niet wachten om in je bed te ploffen. Naast een goed bed, is de inrichting van je slaapkamer ook belangrijk voor je gemoedstoestand. Wanneer je slaapt in een onrustige en niet opgeruimde slaapkamer, zul je bij het wakker worden als eerste geconfronteerd worden met de look van je kamer die je niet aanstaat. Dit zorgt voor onrust en een naar gevoel bij het opstaan.

Hét belangrijkste attribuut van de slaapkamer blijft het bed. Een bed is een grote investering maar is deze dubbel en dwars waard. Wanneer je een verkeerd bed koopt, kan dit resulteren in rugpijn wat uiteindelijk zelfs kan leiden tot een hernia. In een matrasspeciaalzaak kun je je laten adviseren over wat voor soort matras het best bij jouw situatie past.

Wanneer je geen inspiratie hebt voor de kleurencombinaties in de slaapkamer, raadpleeg dan online foto’s van kleurencombinaties. Hieronder zijn een aantal combinaties weergegeven:

–          Natuurlijke kleuren

Onder natuurlijke kleuren vallen kleuren die in de natuur veel voorkomen. Hierbij valt te denken aan zandkleur, eikenhout, grasgroen of luchtblauw. Probeer bijvoorbeeld eens wat mooi donkere vloerkleden te combineren met een zandkleurig bedframe!

–          Kleuren die rust uitstralen

Een slaapkamer is bedoeld om uit te rusten, dus welke kleuren passen hier beter bij dan kalmerende kleuren? Onder kleuren die rust uitstralen vallen onder andere veel verschillende soort van blauw. Wanneer je de kamer een echt gevoel van kalmte wilt geven kun je verschillende tonen van blauw gebruiken. Wanneer je dit afmaakt met wat mooie schilderijen, geef je je slaapkamer helemaal je eigen touch.

–          Donkere kleuren

Donkere kleuren zorgen voor een intieme setting in de slaapkamer, dit is ideaal wanneer je kamer een grote en lege indruk geeft zijn dit soort kleuren perfect!

https://www.allseasonsspinning.nl/