All seasons spinning
Image default
Vervoer en transport

Eersteklas dienstverlening door Frigo Group

Een vrieshuis heeft als functie bepaalde goederen vers, fris en in topconditie te houden. Zo is de kwaliteit gewaarborgd en zal de klant tevreden zijn met de artikelen. Eenvoudig is het proces van koelen en / of invriezen zeker niet. Er bestaat niet één ideale koeltemperatuur voor levensmiddelen. Medewerkers van een koelhuis moeten dus over specialistische kennis en vaardigheden beschikken. We verzekeren u: het Frigo Group-team beschikt over deze expertise.

De mannen en vrouwen die in de Frigo Group koelhuizen werken, weten bijvoorbeeld dat maatjesharing extra snel en extra diep ingevroren moet worden. Dit heeft te maken met het relatief hoge zoutgehalte. Fruit is rijk aan suiker en een temperatuur van minstens -26 graden is dan ook noodzakelijk. Bestaat de aangeboden lading uit kip en /of vlees, dan zal gekeken worden hoe een en ander verpakt is en ook om wat voor delen van het dier het gaat. Hebben we het over brood of bloemen dan gelden weer andere standaarden.

Opslag en transport

Invriezen en / of koelen is één tak van sport, het vervoeren van bevroren / gekoelde spullen is een heel andere. Dit soort goederenvervoer wordt ook wel geconditioneerd transport genoemd. Frigo Group Logistics heeft een naam hoog te houden als we het over geconditioneerd transport hebben. Het gehele proces van in- en uitslag, orderpicking, transport en opslag kan voor u geregeld worden. Doordat gewerkt wordt met groupage worden de kosten zo laag mogelijk gehouden.

Hoe dit in zijn werk gaat? Van verschillende kleinere ladingen (van uiteenlopende klanten) wordt één grotere lading gemaakt. Zowel het vervoer als de opslag gebeurt hierdoor een stuk efficiënter en duurzamer. Er wordt bespaard op ruimte, energie, tijd en mensen. Bijkomend pluspunt is dat zowel kleine als middelgrote en grote bedrijven van de diensten van Frigo Group gebruik kunnen maken. In de praktijk gebeurt dat dan ook. Chaupain, McCain, Frutarom, De Firma Taart, Aviko, Iglo, Vers Aan Tafel zijn zomaar wat namen van bedrijven die zich graag verbinden aan Frigo Group.

https://www.frigogroup.com/nl