All seasons spinning
Image default
Bedrijven

Hier moet je op letten bij het kopen van een tuinhuis

Een tuinhuis kan een hele waardevolle toevoeging zijn in je tuin, maar het is ook beeldbepalend. Met de volgende stappen kies je het juiste tuinhuis.

De afmeting

Natuurlijk moet je beslissen hoe groot je tuinhuis moet zijn. Dit is natuurlijk ook voor een groot deel afhankelijk van de afmetingen van je tuin. Je hebt ook tuinhuizen met een overkapping. Dat is ideaal, maar niet geschikt voor iedere tuin. De vorm van het tuinhuis kan doorslaggevend zijn. Een vierkant tuinhuis kan eigenlijk overal, terwijl een vijf-of meerhoekig tuinhuis beter tot zijn recht komt in een hoek. Er zijn ook genoeg bouwbedrijven die een tuinhuis op maat maken, dan weet u zeker dat hij bij uw tuin past.

Inhoud

Bedenk wat je kwijt wilt in je tuinhuis op maat. Zijn het alleen je gereedschapskist en grasmaaier? Dan hoeft hij niet zo groot te zijn. Wil je er ook speelgoed en tuinmeubelen in kwijt? Dan heb je vaak al zes vierkante meter ruimte nodig. Je kunt een tuinhuis ook gebruiken als kantoor. Houd dan rekening met ruimte voor een bureau, stoelen en een paar opbergkasten. En je moet natuurlijk ook ruimte hebben om er rond te lopen. In plaats van een houten model kunt u dan beter kijken voor een exemplaar met meer extra’s zodat u ook echt een kantoorgevoel krijgt.

Dikte van het hout

De dikte van het hout van een tuinhuis op maat wordt vaak vergeten. Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en levensduur in plaats van de prijs. Ook zorgt een dikkere houtsoort voor een steviger tuinhuis en isoleert beter. Met een houtdikte van ongeveer drie centimeter zit je al redelijk goed.

Fundering

Een goede fundering zorgt voor een langere levensduur van het huisje. Deze moet waterpas zijn en het is aan te raden om het tuinhuis om maat op een verharde ondergrond te zetten, zoals tegels.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/