All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

Jouw eigen wijnproeverij organiseren doe je zo!

Een lekker wijntje drinken samen met vrienden of familie is hartstikke gezellig. En als je daar van houdt, is het een leuk idee om zelf eens een wijnproeverij te organiseren. Tijdens het diner of in de middag buiten in het zonnetje genieten van hapjes en zorgvuldig geselecteerde wijnen. In deze blog geven we tips hoe jij een geslaagde wijnproeverij organiseert!

 

Tip 1: Een thema

De eerste tip is om je wijnproeverij een thema te geven. Door dit te doen krijgt de proeverij een leuke sfeer en weet iedereen meteen wat voor soort wijnen en eten ze kunnen verwachten. Een voorbeeld van zo’n thema is ‘Mediterraans’. Hier kan je een paar wijnen selecteren die gemaakt zijn van druivensoorten uit bijvoorbeeld Italië, Frankrijk of Spanje. Daarnaast kan je de hapjes en het andere eten ook op dit thema aanpassen. Zo neem je als het ware een reis door deze gebieden!

 

Tip 2: De volgorde van de wijnen

Als het thema is vastgesteld, dan is de grote vraag natuurlijk in welke volgorde de wijnen moeten worden gedronken. Voor een verticale wijnproeverij is dit niet heel lastig. Hierbij begin je bij de oudste of jongste wijn en ga je ze af in de volgorde van de jaartallen. Bij een ander soort proeverij is het een aanrader om te beginnen met de lichtste wijn en vervolgens de wijnen af te gaan op intensiteit, waarbij je eindigt met de meest zware wijn. 

 

Tip 3: Goede glazen

Wijn drink je natuurlijk alleen uit een goed glas. Al helemaal bij een wijnproeverij. Professionele wijnproeverijen maken gebruik van Spiegelau proefglazen. Maar je kan het ook iets specialer en leuker maken. Gebruik gegraveerde wijnglazen! Een wijnglas graveren kan je laten doen bij Personal Surprise. Je kan ze helemaal zelf ontwerpen. Zo heb je wijnglazen die een echte indruk op je gasten zal achterlaten.

 

https://www.personalsurprise.nl/glazen-graveren/wijnglas-graveren