All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de veelzijdigheid van maïsmeel!

Ontdek de veelzijdigheid van maïsmeel!

Maïsmeel is een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in allerlei gerechten en baksels. Van ontbijtgranen tot gebak, maïsmeel is een geweldige manier om textuur, smaak en voeding aan je recepten toe te voegen. Lees verder voor meer informatie over wat je kunt maken met dit voorraadproduct! 

Ontbijtgerechten: Maïsmeel is heerlijk voor het ontbijt. Het is een geweldige toevoeging aan ochtend hashes en hartige porties, waardoor ze een extra beetje smaak en textuur krijgen. Pannenkoeken gemaakt met maïsmeel zijn ook bijzonder populair; je kunt het meel gebruiken ter vervanging van bloem in elk pannenkoekenrecept of zelfs een partij maken met maïsmeel als hoofdingrediënt. En natuurlijk is er het klassieke zuidelijke ontbijtgerecht grits! Grits wordt gemaakt door gemalen maïskorrels in water te koken tot ze romig worden, en ze worden meestal geserveerd met boter of kaas. 

Hoofdgerechten: Maïsmeel is niet alleen goed voor het ontbijt, het kan ook veel gewicht toevoegen aan een diner. Probeer bijvoorbeeld zelfgemaakte polenta te maken door maïsmeel in bouillon te koken tot het indikt tot een papachtige consistentie; dit gerecht past bij bijna alles, van geroosterde groenten tot gegrild vlees. Polenta kan ook worden gekookt tot het stevig genoeg is om in plakjes te snijden en dan in de pan te bakken. Een populaire techniek die bekend staat als “polentafriet” En vergeet de hush puppies niet, die gefrituurde balletjes maïsbrood die vaak geserveerd worden bij visgerechten, zoals vistaco’s of krabkoekjes. 

Gebakken producten: Last but certainly not least, laten we het hebben over bakken met maïsmeel! Bij zoete lekkernijen kun je het meel gebruiken in plaats van bloem bij het maken van muffins of snelle broden, zoals bananenbrood of courgettebrood. Het geeft deze baksels een extra beetje textuur en smaak zonder ze al te zwaar of dicht te maken. Of waarom probeer je het niet eens met traditioneel Amerikaans frituurbrood? Frybread wordt traditioneel gemaakt met bloem, bakpoeder, zout, suiker (voor de zoetheid) en reuzel (voor het vet), maar in sommige recepten wordt een beetje maïsmeel toegevoegd om het deeg extra vocht en knapperigheid te geven bij het bakken. Als je je avontuurlijk voelt, kun je zelfs experimenteren met het maken van je eigen tamales. Maak gewoon wat maïsdeeg met maïsmeel in plaats van tarwebloem en vul het dan met een vulling naar keuze voordat je het gaat stomen! 

 

https://www.bouwhuis.com/