All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

Wat doen als je niet kunt slapen door lantaarnpaal voor huis?

Heb jij de pech dat er precies voor jouw huis een lantaarnpaal staat? Dat is op zich nog niet zo erg. Maar wel als jouw slaapkamerraam aan de voorzijde zit en jij dus niet goed kan slapen omdat er zoveel licht van de lantaarnpaal je slaapkamer binnen komt. Wat kun je daaraan doen en wat is de meest effectieve oplossing?

Licht lantaarnpaal houdt mij wakker

Hoe vervelend is het als het licht van de straatlantaarns jou ’s nachts wakker houden? Hier moet je natuurlijk wat aan doen. Gelukkig zijn er enkele mogelijkheden om jouw slaapkamer te verduisteren zodat het ’s nachts ook echt donker is. De meest voor de hand liggende oplossingen zijn:

– Verduisterende gordijnen
– Verduisterende raamfolie

Verduisterende gordijnen tegen licht lantaarnpaal

Verduisterende gordijnen helpen prima tegen het licht van lantaarnpalen. Zorg er wel voor dat het ene gordijn het andere overlapt. Als er namelijk nog een kiertje zit, heb je alsnog licht in je slaapkamer. Wil je liever verduisterende rolgordijnen gebruiken? Hou er dan wel rekening mee dat er altijd een soort van kier aan de zijkanten zal zitten. En er altijd nog licht zal zijn.

Verduisterende raamfolie tegen licht lantaarnpaal

Verduisterende raamfolie werkt heel goed tegen licht van lantaarnpalen. Je moet dan trouwens wél het juiste folie op je ramen aanbrengen. Dus niet zomaar een zwart plakfolie of iets dergelijks. Je moet bij aankoop er echt opletten dat het raamfolie 100% verduisterend is. De Aslan W15 van Plakfoliewebshop.nl is bijvoorbeeld zo’n verduisterend raamfolie. Als je dit op je ramen plakt, komt er geen spatje licht naar binnen. Ideaal dus voor mensen die een lantaarnpaal voor het huis hebben en ’s nachts last ondervinden van het licht. Het nadeel van dit verduisterende raamfolie is wel dat je er overdag ook niet meer doorheen kunt kijken. Het is dus niet zo met gordijnen, die je overdag gewoon weer open kunt doen. Daarom moet je van tevoren goed de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en kijken wat voor jou de beste oplossing is.

https://www.plakfoliewebshop.nl/