All seasons spinning
Image default
Dienstverlening

Oplossingen in veiligheid

Bij G4S kun je niet alleen terecht voor een uitgebreid assortiment aan veiligheidsproducten en –diensten, ze staan je ook bij met advies. Voor de wet- en regelgeving ben je verplicht om diverse plannen en risicoanalyses in je algemene veiligheidsplan opgenomen te hebben. Hiermee houd je de werkplek en het bedrijfsterrein veilig bij ongevallen of andere calamiteiten.

Advisering

Denk bij plannen aan noodplannen of evacuatieplannen. Het bedrijf en elke individuele medewerker doet er alles aan om een veilige werkomgeving te creëren, maar soms kun je niet voorkomen dat er iets gebeurt. En dan kun je maar beter voorbereid zijn. Met een goed evacuatieplan weten alle afdelingen en personen op het bedrijfsterrein wat er van ze verwacht wordt als een evacuatie nodig is. Het ontwikkelen van zo’n evacuatieplan kan echter met behulp van een externe partij gedaan worden. Het voordeel hiervan is, dat een externe partij weer fris naar de hele situatie kijkt. Het terrein zelf, de omliggende gebieden en alle gevaarlijke stoffen die aanwezig zijn, worden in kaart gebracht.

Experts aan het werk

Een aparte bedrijfstak voor advisering betekent dat er deskundigheid en ervaring aanwezig is. Je bent zo altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen in veiligheidswetten en behalve advies, kun je ook al je veiligheidsmiddelen en eventueel ook veiligheidsmensen inhuren. Als besluitvormer binnen het bedrijf is het altijd belangrijk om de afweging te maken wat het inhuren van een externe partij je kost en wat het oplevert. Als je binnen korte termijn niet verwacht sterk te groeien, is het inhuren van expertise wellicht voordeliger en leerzamer. Met behulp van de externe partij kun je – op het moment dat je wel sterk gaat groeien – je eigen veiligheidsorganisatie opzetten en inrichten. Hierdoor heb je al wat ervaring opgedaan met veiligheidsaspecten en door goed advies en ondersteuning kun je nu een professionele veiligheidsaanpak voor elkaar krijgen.