All seasons spinning
Image default
Relatie

Relatietherapie, moeten we daar wel mee beginnen?

Het antwoord op de vraag of jullie aan relatietherapie zouden moeten beginnen is JA!

Ongeveer 40 procent van de getrouwde koppels eindigt in een echtscheiding, dit terwijl een scheiding niet altijd de oplossing hoeft te zijn!

 

De drie belangrijkste redenen waarom stellen uit elkaar gaan zijn:

 

  1. Gebrekkige communicatie
  2. Verloren vertrouwen
  3. Uit elkaar groeien

 

Elke relatie heeft ups en downs. Iedereen zal zich ook wel eens in deze redenen herkennen, maar dit hoeft zeker niet het einde van een relatie te betekenen. Houd op met doemdenken en begin met relatietherapie! Geen zweverig gedoe en ook zeker geen kant-en-klare oplossing. Ieder relatie is anders!

 

Wanneer beginnen met relatietherapie?

Herkennen jullie je in de volgende punten, start dan met relatietherapie!

 

–          Jullie relatie zit in een depressie. Jullie willen beter uit deze depressie komen en het vertrouwen in elkaar terug vinden.

–          Jullie relatie zit een neerwaartse spiraal. Je vertelt jezelf dat dit een fase is, maar het speel nu al te lang. Jullie willen weer vertrouwen in een gezamenlijke toekomst.

–          Jullie hebben vaak ruzie en onenigheid. Jullie willen weg met ruzie, elkaar weer begrijpen en samen een team worden.

–          Als samengesteld gezin lopen jullie op je tenen. Soms lijkt er een oorlog uit te breken doordat er veel verschillende kampen zijn. Jullie willen samen weer één front vormen en een gelukkig gezin zijn.

 

Relatietherapie: een duik in het diepe?

Veel mensen vinden relatietherapie een grote stap. Hulp vragen wordt gezien als falen, waarvoor mensen zich schamen. Ze denken dat relaties vanzelf horen te gaan, maar niets is minder waar! Hulp vragen, is een teken van kracht. Het is een investering waar iedereen de vruchten van plukt.

 

Onder begeleiding gaan jullie beter communiceren en het begrip voor elkaar wordt groter. En misschien voelen jullie zelfs weer die vlinders in jullie buik.

 

Herken jullie je in bovenstaande punten en willen hier sterker uit komen, start dan nu met relatietherapie! 

 

https://annemiekevissercoaching.nl/relatietherapie/