All seasons spinning
Image default
Relatie

EFT-therapie: de therapie gefocust op emoties

Emotiegerichte therapie (EFT) is een benadering van eft-relatietherapie die gebaseerd is op het idee dat emoties essentieel zijn voor identiteit. EFT stelt dat emoties kunnen worden gebruikt als een gids voor individuele besluitvorming en keuzes. Deze therapie gaat ervan uit dat het omzeilen en vermijden van negatieve emoties tot schade kan opleveren aan de fysiek en mentale gesteldheid. Dit kan het moeilijk maken om toegang te krijgen tot de essentiële informatie die emoties bieden.

 

EFT-gecertificeerde therapeuten kunnen mensen met verschillende problemen helpen. Deze therapeuten kunnen mensen helpen bewuster te worden en in contact te komen met hun emoties. EFT stelt mensen in staat adaptieve emoties effectiever te gebruiken. Mensen zijn misschien beter toegerust om met de negatieve effecten van onaangepaste emoties om te gaan en deze te verminderen. Zo ook in relatieproblemen.

 

Hoe werkt EFT-therapie?

EFT werkt op dezelfde manier als acupunctuur. Het richt zich op de meridiaan punten (of energiehotspots) om de energiebalans te herstellen. Deze energiebalans wordt verondersteld in staat te zijn om eventuele negatieve emoties of ervaringen te verlichten. Volgens de Chinese geneeskunde zijn meridiaan punten gebieden waar de energie van het lichaam doorheen stroomt. Deze paden brengen de energiestroom in evenwicht en helpen u gezond te blijven. Elke onbalans kan leiden tot ziekte of ziekte.

Acupunctuur maakt gebruik van naalden. Deze naalden oefenen druk uit op energiepunten. EFT wordt toegepast door met de vingertop te tikken. Er wordt gezegd dat het tikken je helpt toegang te krijgen tot de energie van je lichaam en signalen te sturen naar het deel van je hersenen dat stress regelt. EFT-aftappen kan volgens hen worden gebruikt om stress en negatieve emoties die verband houden met uw probleem te verminderen. Het herstelt ook de balans in je energie.

 

De stappen van EFT-relatietherapie

Bent u benieuwd hoe deze therapie werkt. Hier wordt verteld wat relatietherapie is en hoe het werkt. U kunt EFT-tappen opdelen in vijf stappen. Je kunt deze reeks gebruiken om meer dan één angst of probleem aan te pakken en negatieve gevoelens te verminderen of te elimineren. De vijf stappen van EFT-therapie gaan als volgt:

 

  • Het probleem wordt geïdentificeerd
  • De intensiteit wordt getest
  • Erken het probleem en accepteer jezelf met het probleem
  • Het aanpakken van de meridiaan punten
  • De intensiteit testen na de EFT.

 

Met deze vijf stappen kun je EFT-therapie doorlopen. Laat dit wel altijd doen door een professionele therapeut. Hierdoor behaal je het maximale resultaat.

 

 

https://annemiekevissercoaching.nl/eft-relatietherapie/