All seasons spinning
Image default
Gezondheid

Microdermabrasie behandelingen voor je huid

Microdermabrasie, een soort mechanische peeling, verwijdert huidcellen die niet meer nodig zijn en helpt de huidstructuur te verbeteren. Microdermabrasie vertaalt zich letterlijk naar “huid (derma), polijsten (brasie), op microniveau”. Dit is precies wat de behandeling doet. Het apparaat oefent hoge druk uit op de huid en blaast er minuscule kristallen op. De kristallen “schuren” de huid van de dode huidcellen. De huid eronder wordt naar de oppervlakte gebracht. Microdermabrasie verbetert de conditie van de huid en onderhoudt deze. De huid ziet er na de eerste behandeling direct jonger, gladder en stralender uit.

 

Hoe gaat een microdermabrasie behandeling?

Zorg ervoor dat je huid vrij is van middelen zoals mascara en andere make-up. We raden aan om de milde gezichtsreiniger te gebruiken. De huid wordt vervolgens behandeld met een middel die luidt naar de naam enzympeeling. Deze gel brengt dode huidcellen naar de oppervlakte.

De schoonheidsspecialiste zal tijdens de behandeling de kop van uw apparaat over uw huid bewegen. De zendspoel van het apparaat stofzuigt je huid en blaast er tegelijkertijd zeer fijne kristallen op. Er ontstaat hierdoor een effect dat de huid op een lichte manier schuurt. Dit verwijdert de dode huidcellen. Het verbetert ook de bloedcirculatie door een betere zuigkracht mogelijk te maken. Het stimuleert de groei van nieuwe huidcellen. Nadat de huid is ontdaan van eventuele kristallen, wordt er een nachtmasker op de huid gebruikt. Het masker is doordrenkt met hyaluronzuren, dat de vochtbalans van de huid herstelt en kalmeert. Het masker beschermt ook de bovenste laag van de huid.

 

Welke problemen verhelpt een microdermabrasie behandeling?

Een microdermabrasie behandeling helpt bij het verhelpen van vele huidproblemen. Onderstaand staan meerderde problemen opgesomd waarbij de behandeling kan helpen. Eén van die voordelen is bijvoorbeeld dat het je huid jonger kan maken. Dit wordt ook wel anti-ageing genoemd.

 

  • Een levenloze huid
  • Huid van rokers
  • Littekens en striae
  • Een vette huid
  • Jeugdpuistjes en/of acne
  • Beschadigingen van de huid

 

Verder zijn er nog vele andere problemen waarbij microdermabrasie kan worden ingezet. Het is voor bijna elke huidtype een geschikte behandeling. Dus iedereen kan gebruik maken van deze behandelingen. Soms kan het voorkomen dat bij bepaalde huidproblemen je geen gebruik kan maken van microdermabrasie therapie. Raadpleeg hiervoor een arts en/of andere expert.

 

https://www.dewoudfennen.nl/beauty-instituut/huidverbetering-anti-ageing/microdermabrasie-behandeling/