All seasons spinning
Image default
Meubels

Restylen van je huis vraagt om lef

Restylen van je huis na aankoop woning

Je hebt net een prachtig nieuw huis gekocht. Wellicht ging er een lange zoektocht aan vooraf. Je wist precies in welke stad en welke wijk je wilde wonen. Ook het soort huis was meer dan duidelijk voor je. Wat een feest als dit allemaal is gelukt. Nu komt dan natuurlijk stap 2: restylen van je huis. Sommige mensen hebben ook de stijl van hun woning duidelijk voor ogen. Het moet romantisch, klassiek, Scandinavisch of juist zo strak en modern mogelijk. Er zijn echter ook heel wat huizenbezitters dit het restylen van een huis lastig vinden. Gelukkig zijn er dan experts die graag met je meedenken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Thuisby.

Restylen van je huis bij bestaande woning

Soms heb je de keus tussen 2 dingen: of een verhuizing of het wordt een totale restyling van je huis. Je bent best nog blij met het plekje, maar de sfeer en uitstraling van de inrichting staat je niet meer aan. Vind je het lastig om te bedenken wat je dan wel wilt, dan is een interieurstyliste een goede optie. Uiteraard zorgen deze deskundigen ervoor dat het huis en de uitstraling van de ruimtes die je wilt aanpakken jou passen als een jasje. Ze inventariseren uitgebreid jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Restylen van je huis gaat uitstekend met een beetje hulp

Kies je voor een styliste in je woning, dan betekent dit niet dat je zelf niets meer bepaalt. Er zijn ook verschillende manieren om zo’n expert in te schakelen. Wellicht heb je al genoeg aan een adviesgesprek en doe je de rest helemaal zelf. Ben jij zo iemand die het liefst alles uitbesteed, tot het kopen van de verf aan toe, dan is dat ook zeker mogelijk. Uiteraard betaal je dan een ander tarief dan wanneer je iemand alleen even mee laat denken.

Toon lef en ga voor een stijl die bij je past

Schakel je een styliste in? Probeer er dan open in te staan. Natuurlijk zal deze persoon jou goed observeren en uitgebreid checken van welke kleuren en vormen jij houdt. Komt er dan een advies waar je totaal verbaasd over bent? Gooi het idee dan niet meteen weg. Soms moet je gewoon lef tonen. Uiteraard hoef je niet blindelings op te volgen wat een deskundige jou vertelt, maar in de meeste gevallen zie je dat mensen achteraf heel blij zijn dat ze het advies toch hebben opgevolgd.