All seasons spinning
Image default
Gezondheid

Tandarts in Amsterdam voor tandheelkunde en mondhygiëne

De werkzaamheden bij de meeste tandartspraktijken in Amsterdam kun je onderverdelen in tandheelkunde en mondhygiëne. Tandheelkunde omvat alle handelen genezing van het gebit. Onder mondhygiëne vallen vooral preventieve behandelingen die dus voorkomen dat je last van je gebit krijgt. De behandelingen lopen behoorlijk uiteen en dat geldt ook voor de kosten. Om ervoor te zorgen dat jij straks niet met je gebit vol tanden bij de tandarts staat, krijg je in dit artikel meer uitleg over de kosten waar je bij verschillende behandelingen rekening mee moet houden.

Wat betaal je voor tandheelkunde in Amsterdam Oost?

Even Googelen en je vindt verschillende tandartspraktijken in Amsterdam Oost bij jou in de buurt. Wat ben je dan kwijt voor een behandeling? Goed om te weten is dat tandheelkunde de volgende behandelingen omvat:

  • Gebitscontrole
  • Gaatjes vullen
  • Kronen plaatsen
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Tandsteen verwijderen

Een deel van deze behandelingen wordt ook wel eens door de kaakchirurg uitgevoerd. En behandelingen als de gebitscontrole en het verwijderen van tandsteen worden vaak uitgevoerd door de mondhygiëniste. Je tandarts in Amsterdam mag voor zijn diensten een vast tarief rekenen. Dat is gewoon publieke informatie die je op internet eenvoudig kunt vinden. Het gaat dus meer om de vergoeding die je vanuit je verzekering krijgt. De meeste verzekeringen dekken tot een maximaal bedrag. Hou hier rekening mee bij uitgebreide behandelingen, waarschijnlijk moet je het grootste deel zelf betalen.

Esthetische behandelingen bij de tandarts

Mensen willen niet alleen een gezond gebit maar ook een mooi gebit. Daarom bieden veel tandartsen meer dan alleen tandheelkunde in Amsterdam Oost. De Invisalign beugel is bijvoorbeeld wereldwijd populair onder volwassenen die een mooier en stralender gebit willen. Dergelijke diensten vragen om een gespecialiseerde tandarts dus hou hier rekening mee bij het kiezen van een tandartspraktijk bij jou in de buurt.