All seasons spinning
Image default
Dienstverlening

Uithangborden voor bij de voordeur

De meesten van ons denken niet meteen aan een uithangbord als we overwegen het voordeur bordje te vervangen. Toch kan zo’n model een heel goed idee zijn. Zo gaan de uithangborden van de naambordensite.nl collectie gaan jarenlang mee. De ijzeren naamplaten worden volgens een traditioneel procedé handmatig gefabriceerd. Ze worden een voor een gezandstraald. Deze oppervlaktebehandeling, ook wel gritstralen genoemd, bestaat uit het blazen met gritkorrels tegen een hard voorwerp om zo een schuureffect te bewerkstelligen. Voor het blazen wordt meestal een compressor met perslucht gebruikt. Het zandstralen van de naamplaten is nodig om het bord gereed te maken voor een poedercoating-laag. Dankzij dit laagje heeft roest geen kans. 

Creatief aan de slag

Een naambord bestellen is een creatief klusje. Zo zijn er veel mogelijkheden qua kleur, maat en model. In de webshop tref je foto’s van de verschillende exemplaren. Zit je favoriete tint er niet bij? Tegen een bescheiden meerprijs kun je het bord toch in die specifieke kleur bestellen. Als je op het uithangbord van jouw keuze klikt, verschijnen een aantal invulregels. Helemaal onderaan zie je ‘opmerkingen’ staan, daar kun je een RAL-kleur invullen.

Ral is een internationaal gebruikt coderingssysteem waarmee verf- en coatingkleuren worden aangeduid. RAL is eind jaren ’20 van de vorige eeuw in Duitsland ontwikkeld. De letters staan voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. De lijst bestaat uit maar liefst 215 kleuren. De eerste versie bevatte overigens ‘maar’ 40 kleuren. De laatste twee toevoegingen zijn in 2020 gedaan. Het betrof de tinten RAL 2017 RAL Orange en RAL 9012 Reinraumweiss / Clean Room White. De kleurnamen worden standaard in 6 talen weergegeven: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans. In de bouw en de industrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van RAL-typeringen. Ook voor de verkeersveiligheid is het systeem belangrijk. De basiskleuren zijn geel, oranje, rood, violet, blauw, groen, grijs, bruin en wit / zwart. Binnen zo’n kleurgroep valt een pallet aan tinten. Zo gaat geel van groenbeige tot zonnegeel, rood van vuurrood tot parelmoerlichtrood en groen van patinagroen tot briljant-groen.

 

https://www.denaambordensite.nl/