All seasons spinning
Image default
Woning en Tuin

Veilig een dakkapel schoonmaken

Een dakkapel biedt veel voordelen. Extra ruimte, meer licht en een hogere woningwaarde. Reden genoeg dus om een dakkapel te plaatsen. Wees u er echter ook van bewust dat een dakkapel onderhoud nodig heeft. Hoeveel onderhoud en welk soort onderhoud hangt echter af van het materiaal dat er gebruikt wordt, maar de dakkapel schoonmaken moet altijd gebeuren.

Waarom moet een dakkapel schoongemaakt worden?

Een vieze dakkapel is niet alleen een lelijk aanzicht, maar kan ook voor een hoop problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping. Door de wind waait er vuil op het dak. Dit zijn meestal bladeren, zand en takjes. Het meeste vuil kan via de afvoer verdwijnen, maar het vuil kan zich ook ophogen en verstopt raken. Wanneer het regenwater niet meer weg kan lopen wordt het dak van de dakkapel te zwaar en kan er eenvoudig een dakkapel lekkage ontstaan.

Daarnaast worden de zijkanten en kozijnen van de dakkapel vies. Uiteindelijk wordt het materiaal zo vies dat er een rottingsproces ontstaat. Dit is te zien wanneer er algen ontstaan en de dakkapel groen uitslaat. Wordt dit vuil niet verwijdert, dan zal het vuil zich in het materiaal bijten waardoor slijtage ontstaat. Het schoonmaken van een dakkapel is dus erg belangrijk voor de levensduur van een dakkapel. Dat geldt overigens niet alleen voor houten dakkapellen, maar ook voor dakkapellen van kunststof en andere materialen.

Hoe vaak moet een dakkapel schoongemaakt worden?

Om een dakkapel in een optimale conditie te houden is het aan te raden om de dakkapel iedere maand schoon te maken. Dat klinkt vaak, maar door een dakkapel goed schoon te houden blijft kwaliteit gewaarborgd. Er zijn overigens bedrijven die uw complete dakkapel iedere maand al komen schoonmaken voor een bedrag van €8,- per maand (afhankelijk van de grootte). Een eenmalige schoonmaakbeurt kost ongeveer €75,-.

Dakkapel laten schoonmaken? Vergelijk de prijzen!

Wanneer u besluit om uw dakkapel te laten schoonmaken door een bedrijf, dan is het aan te raden om de prijzen van verschillende bedrijven op te vragen en te vergelijken. Door te vergelijken brengt u namelijk eenvoudig de prijsverschillen in kaart en kunt u zelf besluiten welk bedrijf het meest geschikt is. Een handige website voor zijn prijsvergelijk is de website Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Daar vergelijkt u niet alleen gratis en vrijblijvend de prijzen, maar ook zaken zoals klantbeoordelingen van voorgaande opdrachtgevers.   

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl