All seasons spinning
Image default
Gezondheid

Voordelen van het nemen van koninginnengelei

Royal jelly is een romige en dikke substantie die door werkbijen wordt gemaakt om de koningin en haar larven te voeden. Het dieet van koninginnengelei van de bijenkoningin tijdens haar eerste paar dagen van haar leven helpt haar om te veranderen in het krachtige insect dat ze nu is. Naast zijn rol in de voortplanting van bijen, biedt koninginnegelei ook veel voordelen voor de menselijke gezondheid.

Voor gezondere botten en meer energie

Royal jelly bevat een hoge hoeveelheid calcium. Dit is essentieel voor de gezondheid van de botten. Het bevat ook een hoog gehalte aan fosfor en magnesium, die helpen om je botten te versterken. Koninginnegelei is een natuurlijke bron van B-vitamines, die essentieel zijn voor energie. Het bevat ook ijzer en koper, die helpen om zuurstof naar de hersenen en het lichaam te transporteren. Koninginnegelei bevat vitamine C, dat helpt om voedsel om te zetten in brandstof.

Verminderde ontsteking

Ontsteking is een reactie op verwonding, infectie of irritatie van het lichaam. Het is een reactie van het immuunsysteem die helpt bij het bestrijden van ziekten en infecties. Het ontstekingsproces houdt in dat de bloedvaten verwijden om de bloedtoevoer naar het gebied te vergroten. Dit brengt witte bloedcellen en andere chemicaliën daar om de oorzaak van ontstekingen te bestrijden. Als je ziek of gewond bent, produceert je lichaam meer histamine om te helpen bij pijnverlichting en genezing. Te veel ontstekingen kunnen echter langdurige schade veroorzaken en het voor je lichaam moeilijker maken om goed te genezen. Dit komt omdat het een instroom van witte bloedcellen in het getroffen gebied veroorzaakt. Dit is wanneer koninginnengelei in het spel komt, omdat het helpt bij het verminderen van lichaams ontsteking.

Verbeterde gezondheid van hart en bloedvaten

Van koninginnengelei is aangetoond dat het de gezondheid van je hart en bloedvaten verbetert. Het kan cholesterol verlagen, de bloeddruk verlagen en helpen bij het bestrijden van verstopte slagaders die tot hartaandoeningen kunnen leiden. Koninginnengelei verbetert ook de bloedtoevoer naar de hersenen en kan dementie of de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen vanwege de natuurlijke antioxiderende eigenschappen.

Verbeterde werking van het immuunsysteem

Koninginnegelei is een rijke bron van vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12 en C, evenals mineralen zoals magnesium. Het bevat ook een groot aantal aminozuren die de bouwstenen zijn voor de eiwitproductie. Koninginnegelei bevat grote hoeveelheden tryptofaan en andere essentiële aminozuren die kunnen helpen om je humeur te verbeteren en je immuunsysteem een ​​boost te geven. De vitamines in koninginnengelei werken samen met deze aminozuren om je lichaam en geest gezond te houden.

Vruchtbaarheidsverbetering

Afgezien van het gebruik bij de behandeling van onvruchtbaarheid, is aangetoond dat koninginnegelei een effectieve behandeling is voor menstruatiekrampen, onvruchtbaarheid en menopauze. Deze voordelen zijn het resultaat van het vermogen van koninginnengelei om hormonen te reguleren. Het ondersteunt ook de borstvoeding bij moeders die borstvoeding geven en helpt bij postpartum depressie.