All seasons spinning
Image default
Dieren

Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting

Wandel je driemaal daags met je hond, dan merk je al snel dat je hond tijdens de eerste ochtendwandeling twee- tot driemaal ontlast. Tijdens de overige 2 wandelingen zal dit meestal eenmaal zijn. De meeste honden poepen circa twee- tot driemaal daags. Wellicht geef jij je hond brokken als dagelijks voer, iets wat voor meer ontlasting kan zorgen. Hoe zit dat precies en welk hondenvoer geeft weinig ontlasting? 

Hond heeft veel ontlasting

Hondenbrokken, vooral van voordelige merken, bestaan vaak voor een groot gedeelte uit granen en/of rijst. Dergelijke brokken absorberen veel water en kunnen hierdoor zwellen in de maag. Geef je je hond ook nog eens een flink portie dagelijks (omdat ‘ie nu eenmaal niet snel verzadigd is bijvoorbeeld), dan kan dit extra ontlasting veroorzaken. Honden die leven op goedkope brokken zullen ook meer ontlasting produceren. Vaak is de ontlasting niet heel compact en vrij zacht; het zijn geen ‘keutels’ maar de ontlasting vormt een brij-sliert. Wil je deze hoeveelheid reduceren, dan is het zaak over te stappen op ander hondenvoer. Wat kun je dan het beste kopen? 

Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?

In principe geeft koud, vers vlees (KVV) het minste ontlasting ten opzichte van brokken. Tegenwoordig worden er ook brokken aangeboden met als basis aardappel, desalniettemin is onze persoonlijke ervaring dat KVV voer van vers vlees keurig hardere keutels oplevert en dus geen brij. De hond kan hierdoor beduidend minder poepen. 

Voedingswaarde KVV?

KVV is afgestemd op de behoefte van de hond, hierdoor zal de hond een volledige maaltijd krijgen die hem alle benodigde voedingsstoffen biedt. Let wel, aanvullende hapjes blijven gewenst. Denk hierbij aan een kluifbot, maar ook dentalsticks die voedingsstoffen bevatten en die ook nog eens de tanden netjes schoon houden. 

Biedt je hond dus naast zijn dagelijkse maaltijd ook andere producten aan die goed zijn voor zijn kaken, tanden en botten. Doe dit op specifieke tijden, bijvoorbeeld na het wandelen of na het eten ‘s avonds geef je een dentalstick. 

https://smuldier.nl/