All seasons spinning
Image default
Tuin en buitenleven

Verzakkingen in de tuin voorkomen met vloerput

Onze tuinen krijgen soms met grote hoeveelheden water te maken. Hevige stortbuien of langdurige regenval kan ervoor zorgen dat het terras op bepaalde punten blank komt te staan. De ondergrond is dermate verzadigd geraakt dat het water niet meer wegzakt. Hoe erg is dit? Het is bijzonder vervelend indien je graag verzakkingen voorkomt op het terras. Zorg dus altijd voor een stabiele oplossing middels een vloerput voor buiten

Hemelwaterafvoerput in de tuin

De allerbeste oplossing om je terras zo strak mogelijk te houden is te zorgen voor een goede afvoer van het regenwater. Dit doe je door een afvoerput aan te leggen die naar het riool uiteindelijk leidt. Het spreekt voor zich dat de afvoerput geplaatst wordt op het laagst gelegen gedeelte van het terras, zodat zich hier geen waterplassen meer kunnen vormen. Want waterplassen zorgen er op termijn voor dat het ophoogzand gewoon wegspoelt onder de tegels, waardoor de tuintegels steeds meer inzakken – wat weer leidt tot een oneffen terras en tuinstoelen die wankel op de stoelpoten staan – buiten het feit dat een oneffen terras visueel niet mooi oogt. 

Afvoerputten, vloerputten en HWA afvoer onderdelen bestelt u gewoon online bij de PVC Handel

Plaatsing vloerput

De vloerput/ afvoerput wordt zoals gezegd op het laagste punt van een terras of tuinpad geplaatst. Plaats er daarbij ook vooral één waar hemelwater wordt afgevoerd vanaf de dakgoot, mocht er een buis uitkomen op de tuin/ of het grindpad bijvoorbeeld. Regenwater kan voor de nodige schade zorgen aan muren en houtwerk van een tuinhuis indien het niet met beleid wordt afgevoerd. Dergelijke plekken blijven langdurig vochtig wat voor houtrot kan zorgen en voor verzadigde muren. 

 

https://www.pvc-handel.nl/