All seasons spinning
Image default
Tuin en buitenleven

Steel de show met een wellness tuin!

De meeste mensen vinden het geweldig om eens in de zoveel tijd hun huisje op te knappen met een likje verf of een bezoekje te brengen aan een of andere woonwinkel om de mooiste accessoires voor in huis te scoren. Het fijnste gevoel is om een echte eyecatcher op de kop te tikken, zodat u uw visite jaloers kan maken met zo’n perfecte vondst. Een geweldige fauteuil waarin je lekker onderuit kan zakken, of een toch een kunstzinnig schilderij waar uw mond spontaan van open valt. Maar, wat veel mensen vergeten bij hun metamorfose is hun tuin. De tuin van de meeste mensen is wel aan verbetering toe, omdat het een waar oerwoud kan worden als u uw tuin niet goed bijhoudt. Een manier om uw tuin uniek en piekfijn in orde te maken, is door er een wellness tuin van te maken. Maar, wat is een wellness tuin precies, en wat heb je nodig voor zo’n perfecte tuin?

Wat is een wellness tuin?

Een wellness tuin is geen bekend concept, en vooral in Nederland niet. Zo’n luxe tuin bevat veel elementen die u terug kan vinden in de sauna of een spa. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een jacuzzi of bubbelbad in uw tuin te laten installeren, zodat u zich even kan onttrekken van het dagelijkse hectische leven. Op deze manier kunt u lekker ontspannen en zo wordt de kans op een burn-out aanzienlijk verkleind. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar zo’n geweldige tuin met zoveel faciliteiten is het geld meer dan waard.

Hoe creëert u een wellness tuin?

Maar, hoe zorgt u er dan voor dat uw tuin ondergedompeld wordt tot spa? U kunt er allereerst voor kiezen om een prestigieuze loungeset, zodat uw tuin gelijk al wat meer stijl en allure krijgt. Hier kunt u dan heerlijk op vertoeven in het zonnetje met een goed boek en een ijskoud glas witte wijn. U kunt natuurlijk ook een feestje geven in de zomer waarbij u met al uw vrienden gaat barbecueën: iedereen heeft een zitplek door uw fantastische loungeset. Een andere manier om toch dat luxe gevoel omhoog te halen, is door een bubbelbad of jacuzzi te laten installeren. Een heerlijk warm bad waar u zich af en toe in kan onderdompelen om uw spieren te laten ontspannen en eventjes stoom af te blazen. Het is wel essentieel dat u goed nadenkt over het materiaal dat u wilt gebruiken: hout en marmer hebben de beste uitstraling en passen ook goed in een luxe tuin. Deze materialen zorgen er tevens voor dat de warmte lang wordt vastgehouden en niet snel kan ontspannen, ook wel handig!

https://steengoedhoveniers.nl/