All seasons spinning
Image default
Tuin en buitenleven

Wat doet een Hoveniersbedrijf

Ben je klaar om je tuin een nieuwe look te geven? Dan is het inhuren van een Hoveniersbedrijf Den Haag zeker een goede keus! Maar voor welke klussen kun je een hoveniersbedrijf allemaal inschakelen? Hier vertellen we je vandaag meer over. Ten eerste is het goed om te weten wat een hovenier eigenlijk inhoudt. Een hovenier is iemand die zich met zijn werk bezig houdt met onderhouden en aanleggen van tuinen maar ook van bijvoorbeeld gemeentelijke gronden als parken, plantsoen en sportparken. Je kunt een hovenier dus inhuren voor al je tuinklussen. Of je nu onderhoud wilt laten plegen aan je tuin of wanneer je een geheel nieuwe tuin wilt realiseren.

 

Het maken van een tuinontwerp

Een van de belangrijkste taken van een hoveniersbedrijf is het aanleggen van nieuwe tuinen. Uiteraard gaat dit niet zomaar. Voordat men begint met het aanleggen van een nieuwe tuin wordt op basis van de wensen van de klant en de mogelijkheden een zeer nauwkeurig tuinontwerp gemaakt. De ontwerpers van het hoveniersbedrijf zorgen ervoor dat jouw toekomstige tuin van A tot Z wordt geschetst. Van moderne en strakke tuinen tot aan kindvriendelijke tuinen en moestuinen. Op basis van het ontwerp worden vervolgens de juiste materialen gekozen waarmee de hoveniers aan de slag gaan. Nadat er een ontwerp is gemaakt zal het hoveniersbedrijf een offerte opstellen voordat de klus wordt gestart.

 

Realiseren van tuinverlichting en houtwerk

Waar veel mensen bij een hoveniersbedrijf vooral aan de groene kant, gaan vele hoveniers nog een stapje verder. Zo realiseren ze ook gehele tuinverlichting en houtwerk om de tuin helemaal af te maken. Een tuin draait immers om sfeer en gezelligheid. Zo wil je natuurlijk die mooie zomeravonden doorbrengen in je tuin. De juiste tuinverlichting kan dan al een hele grote toevoeging zijn om dit sfeer element te realiseren. Het hoveniersbedrijf zal met jouw wensen in het achterhoofd de mooiste tuinverlichting realiseren. Ook het aanleggen van schuttingen en vlonders behoren veelal tot het takenpakket van een hovenier. zo geef je jouw tuin net dat beetje extra.